Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Puncstorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Puncstorta

5 tojásból készült piskóta karika

Töltelék:

4 tojásból készült piskóta
7-8 ek. lekvár
3 ek. porcukor
kb. 1 dl tej

Tetejére:

10 dkg porcukor
1 ek. citromlé
2-3 ek. víz
Dr. Oetker Ételszínezék piros (kevés)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A tortalapot félbevágjuk, és vágott felüket megkenjük lekvárral.

Elkészítés

A piskótát kisebb darabokra vágjuk, majd egy nagy keverőtálba tesszük. Hozzátesszük a porcukrot, vanillincukrot, lekvárt, átszitált kakaóport, aromát és összekeverjük. Tejjel kellően "lucskossá" nedvesítjük. Az alsó, lekvárral megkent lapot visszatesszük a tortakarikába, ráöntjük a tölteléket, kissé elegyengetjük, és rátesszük a felső lapot (lekvárral lefelé) Ráteszünk egy ráillő tálcát, és kis nehezéket teszünk rá, s így pihentetjük a hűtőben legalább 1 órát.
Közben a porcukorból, vízből, citromléből mázat keverünk, rózsaszínre színezzük.
A hűtőből kivett torta tetejét vékonyan megkenjük lekvárral, s rásimítjuk a mázat.
Az oldalát vagy maradék vajkrémmel, vagy lekvárral körbekenjük és keksz, piskóta vagy finom zsemlemorzsába panírozzuk.
Puncstorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
60 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!