Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Puncstorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskótához:

4 tojás
20 dkg cukor
0,5 dl olaj
1,5 dl tej
24 dkg liszt

töltelék:

0,5 kg sütemény széle
maradék süti
1 evőkanál rumaroma

Krém:

fél csomag puncs puding
2 dl tej
10 dkg margarin
10 dkg cukor
lekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A piskótához a tojásfehérjét 8 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgát a többi cukorral, a tejjel az olajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a lisztes sütőport és a végén a fehérjehabot. Egy 26 cm-es tortakarikában megsütjük.
A tortát félbevágjuk és megkenjük lekvárral, erre tesszük a tölteléket, a sütiszéleket összegyúrjuk a rumaromával. Rátesszük a torta másik felét, de ezt is megkenjük lekvárral. Majd a krémmel bevonjuk és feldíszítjük. A krémhez a pudingport megfőzzük a tejben a cukorral, ha kihűlt hozzáadjuk a kihabosított margarint.

Tálalás

16 szelet

Tárolás

Hűtőben.

Alternatív elkészítés

Ha nagyon száraz a töltelék kevés cukros vizet tehetünk hozzá.
Puncstorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
46 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
108 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!