Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Puncstorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskótához:

4 tojás
20 dkg cukor
0,5 dl olaj
1,5 dl tej
24 dkg liszt

töltelék:

0,5 kg sütemény széle
maradék süti
1 evőkanál rumaroma

Krém:

fél csomag puncs puding
2 dl tej
10 dkg margarin
10 dkg cukor
lekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A piskótához a tojásfehérjét 8 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgát a többi cukorral, a tejjel az olajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a lisztes sütőport és a végén a fehérjehabot. Egy 26 cm-es tortakarikában megsütjük.
A tortát félbevágjuk és megkenjük lekvárral, erre tesszük a tölteléket, a sütiszéleket összegyúrjuk a rumaromával. Rátesszük a torta másik felét, de ezt is megkenjük lekvárral. Majd a krémmel bevonjuk és feldíszítjük. A krémhez a pudingport megfőzzük a tejben a cukorral, ha kihűlt hozzáadjuk a kihabosított margarint.

Tálalás

16 szelet

Tárolás

Hűtőben.

Alternatív elkészítés

Ha nagyon száraz a töltelék kevés cukros vizet tehetünk hozzá.
Puncstorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!