Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Püspökkenyér (maradék tojásfehérjéből)

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

ahány tojásfehérje annyiszor:

3 dkg porcukor
1 dkg margarin
2 dkg darás liszt
mazsola
dióbél
aszalt gyümölcs (sárgabarack, szilva, áfonya, meggy)
liszt a kiszóráshoz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Őzgerinc vagy püspökkenyér formát margarinnal kikenünk,lisztezünk.

Elkészítés

A tojásfehérjéből nagyon kemény habot verünk, folytonosan verve belekeverjük a cukrot, a lisztet és végül az olvasztott, langyos Ramát. A diót és az aszalt gyümölcsöt apróra vágjuk. A lisztből, mielőtt a habba verjük, elveszünk egy keveset, és ebben megforgatjuk az aszalt gyümölcsöt, mazsolát, és a dióval együtt a felvert tésztába kavarjuk. A püspökkenyérformát jól kikenjük és kilisztezzük, beleöntjük a tésztát.
Bemelegített sütőbe tesszük, a hőt kb. 10 perc múlva mérsékeljük. Sütési idő: kb. 40 perc.Sütési hőfok:200 ° majd 180°

Tálalás

Szép vékony szeleteket vágunk.
Püspökkenyér (maradék tojásfehérjéből)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
46 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
47 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!