
Rácsos túrós béles


Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés
Elkészítés
A lisztbe tesszük a felfutott élesztőt, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a margarint, a tojássárgáját és alaposan kidagasztjuk.
Kb. 1 óra alatt meleg helyen duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a túrót egy villával áttörjük, majd a tojássárgáját, a cukrot, a búzadarát és a citrom reszelt héját hozzáadva alaposan összekeverjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületen kb. 4 mm vastagra kinyújtjuk egy téglalap alakra.
A tésztát hosszában kettévágjuk, majd az egyik részt téglalapokra szabdaljuk.
Nekem 12 db lett.
A tölteléket egyenletesen elosztjuk a téglalapokon.
A maradék tésztát olyan szélesre vágjuk, mint az alap tészták és jól rányomva végigtoljuk rajta a rácsozó hengert.
A hálós tésztát a töltelékes bélesekre terítjük és mind a négy oldalukon a széleket összenyomjuk az ujjunkkal, majd az összenyomott széleket alulra fordítjuk.
A sütőt előmelegítjük.
A béleseket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól távolabb, mert még nőni fognak.
Egy tojás sárgáját elkeverünk egy evőkanál tejjel és ezzel lekenjük a bélesek tetejét.
Kb. még 30 percet kelesztjük.
180 fokon 23 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve lekenjük tejjel és egy konyharuhával letakarva 10 percet hagyjuk átgőzölni.
Tálalás
Tárolás



Rácsos túrós béles
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A lisztbe tesszük a felfutott élesztőt, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a margarint, a tojássárgáját és alaposan kidagasztjuk.
Kb. 1 óra alatt meleg helyen duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a túrót egy villával áttörjük, majd a tojássárgáját, a cukrot, a búzadarát és a citrom reszelt héját hozzáadva alaposan összekeverjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületen kb. 4 mm vastagra kinyújtjuk egy téglalap alakra.
A tésztát hosszában kettévágjuk, majd az egyik részt téglalapokra szabdaljuk.
Nekem 12 db lett.
A tölteléket egyenletesen elosztjuk a téglalapokon.
A maradék tésztát olyan szélesre vágjuk, mint az alap tészták és jól rányomva végigtoljuk rajta a rácsozó hengert.
A hálós tésztát a töltelékes bélesekre terítjük és mind a négy oldalukon a széleket összenyomjuk az ujjunkkal, majd az összenyomott széleket alulra fordítjuk.
A sütőt előmelegítjük.
A béleseket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól távolabb, mert még nőni fognak.
Egy tojás sárgáját elkeverünk egy evőkanál tejjel és ezzel lekenjük a bélesek tetejét.
Kb. még 30 percet kelesztjük.
180 fokon 23 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve lekenjük tejjel és egy konyharuhával letakarva 10 percet hagyjuk átgőzölni.
Tálalás
Tárolás


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?