Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rácsos túrós béles

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

50 dkg liszt
2,3 dl tej
1 ek. cukor
2,5 dkg élesztő
1 csipet só
7 dkg margarin
1 tojássárgája
5 ek. cukor

Töltelékhez:

50 dkg túró
3 ek. cukor
2 ek. búzadara
1 tojássárgája
0,5 citrom reszelt héja

Kenéshez:

1 tojássárgája
1 ek. tej
0,5 dl tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A langyos tejben egy evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztbe tesszük a felfutott élesztőt, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a margarint, a tojássárgáját és alaposan kidagasztjuk.
Kb. 1 óra alatt meleg helyen duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a túrót egy villával áttörjük, majd a tojássárgáját, a cukrot, a búzadarát és a citrom reszelt héját hozzáadva alaposan összekeverjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületen kb. 4 mm vastagra kinyújtjuk egy téglalap alakra.
A tésztát hosszában kettévágjuk, majd az egyik részt téglalapokra szabdaljuk.
Nekem 12 db lett.
A tölteléket egyenletesen elosztjuk a téglalapokon.
A maradék tésztát olyan szélesre vágjuk, mint az alap tészták és jól rányomva végigtoljuk rajta a rácsozó hengert.
A hálós tésztát a töltelékes bélesekre terítjük és mind a négy oldalukon a széleket összenyomjuk az ujjunkkal, majd az összenyomott széleket alulra fordítjuk.
A sütőt előmelegítjük.
A béleseket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól távolabb, mert még nőni fognak.
Egy tojás sárgáját elkeverünk egy evőkanál tejjel és ezzel lekenjük a bélesek tetejét.
Kb. még 30 percet kelesztjük.
180 fokon 23 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve lekenjük tejjel és egy konyharuhával letakarva 10 percet hagyjuk átgőzölni.

Tálalás

12 db rácsos béles lett ebből az adagból.

Tárolás

Légmentesen elzárva több napig puha marad.
Rácsos túrós béles Rácsos túrós béles

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
37 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!