Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Raffaello szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Fehér tészta:

5 db tojásfehérje
15 dkg kristálycukor
15 dkg kókuszreszelék
2 evőkanál rétesliszt
½ citrom leve

Barna tészta:

5 db tojásfehérje
15 dkg kristálycukor
15 dkg darált dió
2 evőkanál rétesliszt

Krém:

10 db tojássárgája
20 dkg kristálycukor
3 dl tej
25 dkg Rama
kókusz- csoki reszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége fele beleszórjuk a cukrot, utána beleforgatjuk a kókuszreszeléket, lisztet, sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 165 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük.
Barna tészta összeállítása ugyan ilyen módon, mint a fehér tésztáét.
Krém: a tojássárgákat a kétféle cukorral jól kikeverjük, először a pudingot, majd a tejet adjuk hozzá.
Folyamatosan keverve sűrű krémet főzünk, kihűlés után hozzáadjuk a margarint. A fehér tészta kerül alulra, 3/4 krém a közepébe, barna tészta kerül a tetejére. A maradék krém a süti tetejére megy, majd kókusz vagy csokireszelékkel díszítjük
Raffaello szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!