Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Raffaello szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Fehér tészta:

5 db tojásfehérje
15 dkg kristálycukor
15 dkg kókuszreszelék
2 evőkanál rétesliszt
½ citrom leve

Barna tészta:

5 db tojásfehérje
15 dkg kristálycukor
15 dkg darált dió
2 evőkanál rétesliszt

Krém:

10 db tojássárgája
20 dkg kristálycukor
3 dl tej
25 dkg Rama
kókusz- csoki reszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége fele beleszórjuk a cukrot, utána beleforgatjuk a kókuszreszeléket, lisztet, sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 165 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük.
Barna tészta összeállítása ugyan ilyen módon, mint a fehér tésztáét.
Krém: a tojássárgákat a kétféle cukorral jól kikeverjük, először a pudingot, majd a tejet adjuk hozzá.
Folyamatosan keverve sűrű krémet főzünk, kihűlés után hozzáadjuk a margarint. A fehér tészta kerül alulra, 3/4 krém a közepébe, barna tészta kerül a tetejére. A maradék krém a süti tetejére megy, majd kókusz vagy csokireszelékkel díszítjük
Raffaello szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!