Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Raffaello torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

tészta:

4 tojás
20 dkg cukor
10 dkg kókuszreszelék
20 dkg liszt
1 dl tej
0,5 dl olaj

Csokis lap:

2 tojás
10 dkg cukor
11 dkg liszt
0,3 dl olaj
0,7 dl tej

Krém:

1 csomag tejszínízű pudingpor
4,5 dl tej
10 dkg cukor
4 dl hulala
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A raffaello golyókat előző nap is elkészíthetjük.

Elkészítés

A kókuszos piskótát elkészítjük. A tojásfehérjét 8 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgát a többi cukorral, az olajjal, a tejjel jól kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a lisztet, a sütőport és a kókuszreszeléket. Jól összedolgozzuk. A legvégén hozzákeverjük a fehérjehabot. 26 cm-es tortakarikába megsütjük.
A kakaós lapot is hasonlóan készítjük el, azt is egy 26 cm-es karikába sütjük meg.
A krémhez a pudingot a cukorral a tejjel felfőzzük. Ha kihűlt a felvert hulalával elkeverjük, annyit félreteszünk, hogy feldíszítsük vele a kész tortát. A többivel megtöltjük a tortát, amit 3 részre vágtunk és közé beraktuk a kakaós lapot is.
A tetejét díszíthetjük Raffaello golyóval.

Tálalás

16 szelet

Tárolás

Hűtőben.

Alternatív elkészítés

A Raffaello golyó receptet innen csináltam, deakevy receptje szerint.
Ha nincs 2 tortakarikánk, akkor a kakaós lapot úgy is elkészíthetjük, hogy kb. akkora lapot sütünk, mint a tortakarika és utána kiszúrjuk, hogy szép kerek legyen.
Raffaello torta Raffaello torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
37 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!