
Raffaello torta


Hozzávalók
tészta:
Csokis lap:
Krém:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A kakaós lapot is hasonlóan készítjük el, azt is egy 26 cm-es karikába sütjük meg.
A krémhez a pudingot a cukorral a tejjel felfőzzük. Ha kihűlt a felvert hulalával elkeverjük, annyit félreteszünk, hogy feldíszítsük vele a kész tortát. A többivel megtöltjük a tortát, amit 3 részre vágtunk és közé beraktuk a kakaós lapot is.
A tetejét díszíthetjük Raffaello golyóval.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Ha nincs 2 tortakarikánk, akkor a kakaós lapot úgy is elkészíthetjük, hogy kb. akkora lapot sütünk, mint a tortakarika és utána kiszúrjuk, hogy szép kerek legyen.



Raffaello torta
Hozzávalók
tészta:
Krém:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A kakaós lapot is hasonlóan készítjük el, azt is egy 26 cm-es karikába sütjük meg.
A krémhez a pudingot a cukorral a tejjel felfőzzük. Ha kihűlt a felvert hulalával elkeverjük, annyit félreteszünk, hogy feldíszítsük vele a kész tortát. A többivel megtöltjük a tortát, amit 3 részre vágtunk és közé beraktuk a kakaós lapot is.
A tetejét díszíthetjük Raffaello golyóval.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Ha nincs 2 tortakarikánk, akkor a kakaós lapot úgy is elkészíthetjük, hogy kb. akkora lapot sütünk, mint a tortakarika és utána kiszúrjuk, hogy szép kerek legyen.


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?