Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Raffaello torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

tészta:

4 tojás
20 dkg cukor
10 dkg kókuszreszelék
20 dkg liszt
1 dl tej
0,5 dl olaj

Csokis lap:

2 tojás
10 dkg cukor
11 dkg liszt
0,3 dl olaj
0,7 dl tej

Krém:

1 csomag tejszínízű pudingpor
4,5 dl tej
10 dkg cukor
4 dl hulala
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A raffaello golyókat előző nap is elkészíthetjük.

Elkészítés

A kókuszos piskótát elkészítjük. A tojásfehérjét 8 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgát a többi cukorral, az olajjal, a tejjel jól kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a lisztet, a sütőport és a kókuszreszeléket. Jól összedolgozzuk. A legvégén hozzákeverjük a fehérjehabot. 26 cm-es tortakarikába megsütjük.
A kakaós lapot is hasonlóan készítjük el, azt is egy 26 cm-es karikába sütjük meg.
A krémhez a pudingot a cukorral a tejjel felfőzzük. Ha kihűlt a felvert hulalával elkeverjük, annyit félreteszünk, hogy feldíszítsük vele a kész tortát. A többivel megtöltjük a tortát, amit 3 részre vágtunk és közé beraktuk a kakaós lapot is.
A tetejét díszíthetjük Raffaello golyóval.

Tálalás

16 szelet

Tárolás

Hűtőben.

Alternatív elkészítés

A Raffaello golyó receptet innen csináltam, deakevy receptje szerint.
Ha nincs 2 tortakarikánk, akkor a kakaós lapot úgy is elkészíthetjük, hogy kb. akkora lapot sütünk, mint a tortakarika és utána kiszúrjuk, hogy szép kerek legyen.
Raffaello torta Raffaello torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
49 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!