Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rakott kalács

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Rakott kalács

20 dkg szikkadt kalács
4 dl rizstej /vagy tej/
2 evőkanál /kb. 40 g/ fructosum
4-5 evőkanál /kb. 150-160 g/ házi lekvár
10 dkg étcsokoládé 70-80%
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A szikkadt kalácsot kb. 1cm kockákra felaprítani.
A tejet felforralni, majd belerakni a fructosumot és a vanillin cukrot.
Az étcsokoládét apróra tördeljük.

Elkészítés

A feldarabolt kalácsot, meglocsoljuk az édes tejjel, egy kicsit átforgatjuk, és pihentetjük még a csokoládét feldaraboljuk. Kivajazunk egy hőálló tálat, amibe lerakunk egy sor kalácsot, meg kenjük vékonyan lekvárral, és dobálunk bele a csokoládéból. Újból kalács réteg, lekvár és csoki, amíg el nem fogy az anyag. Tetejére lekvár és csoki marad. Előmelegített sütőben kb. 170-180 c fokon 15-20 percig sütjük.

Tálalás

Kb. 4-5 személynek elegendő.

Tárolás

Hűtőben.

Alternatív elkészítés

A megmaradt kicsit szikkadt kalácsot, akár reggelire, vagy melegen ebéd utáni desszertnek is nagyon finom.
Én alma-szeder- fructosummal elkészített lekváromat használtam, de finom baracklekvárral is. Mindenki saját ízlése szerint variálhatja.
Rakott kalács Rakott kalács Rakott kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
69 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!