Rakott kalács
Hozzávalók
Rakott kalács
20 dkg szikkadt kalács
4 dl rizstej /vagy tej/
2 evőkanál /kb. 40 g/ fructosum
2 tasak Dr. Oetker vanillincukor
4-5 evőkanál /kb. 150-160 g/ házi lekvár
10 dkg étcsokoládé 70-80%
Elkészítés
Előkészítés
A szikkadt kalácsot kb. 1cm kockákra felaprítani.
A tejet felforralni, majd belerakni a fructosumot és a vanillin cukrot.
Az étcsokoládét apróra tördeljük.
A tejet felforralni, majd belerakni a fructosumot és a vanillin cukrot.
Az étcsokoládét apróra tördeljük.
Elkészítés
A feldarabolt kalácsot, meglocsoljuk az édes tejjel, egy kicsit átforgatjuk, és pihentetjük még a csokoládét feldaraboljuk. Kivajazunk egy hőálló tálat, amibe lerakunk egy sor kalácsot, meg kenjük vékonyan lekvárral, és dobálunk bele a csokoládéból. Újból kalács réteg, lekvár és csoki, amíg el nem fogy az anyag. Tetejére lekvár és csoki marad. Előmelegített sütőben kb. 170-180 c fokon 15-20 percig sütjük.
Tálalás
Kb. 4-5 személynek elegendő.
Tárolás
Hűtőben.
Alternatív elkészítés
A megmaradt kicsit szikkadt kalácsot, akár reggelire, vagy melegen ebéd utáni desszertnek is nagyon finom.
Én alma-szeder- fructosummal elkészített lekváromat használtam, de finom baracklekvárral is. Mindenki saját ízlése szerint variálhatja.
Én alma-szeder- fructosummal elkészített lekváromat használtam, de finom baracklekvárral is. Mindenki saját ízlése szerint variálhatja.
Kedvencnek jelölöm
Rakott kalács
Hozzávalók
Rakott kalács
20 dkg szikkadt kalács
4 dl rizstej /vagy tej/
2 evőkanál /kb. 40 g/ fructosum
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
4-5 evőkanál /kb. 150-160 g/ házi lekvár
10 dkg étcsokoládé 70-80%
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A szikkadt kalácsot kb. 1cm kockákra felaprítani.
A tejet felforralni, majd belerakni a fructosumot és a vanillin cukrot.
Az étcsokoládét apróra tördeljük.
A tejet felforralni, majd belerakni a fructosumot és a vanillin cukrot.
Az étcsokoládét apróra tördeljük.
Elkészítés
A feldarabolt kalácsot, meglocsoljuk az édes tejjel, egy kicsit átforgatjuk, és pihentetjük még a csokoládét feldaraboljuk. Kivajazunk egy hőálló tálat, amibe lerakunk egy sor kalácsot, meg kenjük vékonyan lekvárral, és dobálunk bele a csokoládéból. Újból kalács réteg, lekvár és csoki, amíg el nem fogy az anyag. Tetejére lekvár és csoki marad. Előmelegített sütőben kb. 170-180 c fokon 15-20 percig sütjük.
Tálalás
Kb. 4-5 személynek elegendő.
Tárolás
Hűtőben.
Alternatív elkészítés
A megmaradt kicsit szikkadt kalácsot, akár reggelire, vagy melegen ebéd utáni desszertnek is nagyon finom.
Én alma-szeder- fructosummal elkészített lekváromat használtam, de finom baracklekvárral is. Mindenki saját ízlése szerint variálhatja.
Én alma-szeder- fructosummal elkészített lekváromat használtam, de finom baracklekvárral is. Mindenki saját ízlése szerint variálhatja.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?