Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Répás-diós sütemény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Répás-diós sütemény

2 teáskanál fahéj
4 egész tojás
2 bögre cukor
2 bögre liszt
fél kg reszelt sárgarépa
1 bögre vágott dió
1 bögre olaj
1 csomag mazsola

Mázhoz:

4 evőkanál víz
8 evőkanál cukor
5 dkg margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A répát robotgép, vagy reszelő segítségével reszelt finomra. A mazsolát áztasd tejbe vagy rumba.
A tojásokat és a cukrot keverd el, majd add hozzá a többi összetevőt, és keverd simára az egészet. Öntsd kivajazott és liszttel megszórt tepsibe az egész masszát. Előmelegített sütőben süsd, míg szép aranybarna nem lesz.
Ha a sütemény kihűlt, a mázhoz egy edényben olvaszd fel a margarint. majd add hozzá a vizet, kakaót és cukrot.
Répás-diós sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
47 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!