
Részeges Jeromos


Hozzávalók
A tészta hozzávalói:
a tésztára:
Diós krém:
Csoki krém:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
A tojások fehérjét kemény habbá verem.
A kakaóport, a sütőport a liszttel összekeverem. Az étcsokit felolvasztom és a sárga masszába keverem.
Hozzáadom a felvert habot és a lisztes keveréket. Sütőpapiros sütőlapon 180 fokon kb. 25 percig sütöm. A tepsi mérete 24x22.
A csoki krémhez: A pudingot a tejjel gép segítségével krémesre kikeverem.
A margarint és a porcukrot szintén krémmé keverem.
Majd a pudingos krémet a vajassal összekeverem.
A kisült és kihűlt tésztát lekvárral lekenem.
A diót a porcukorral és rummal összekeverem és a lekvárral megkent lapra egyenletesen rásimítom.
A diós rétegre teszem a már jól kidolgozott csokis krémet.
Egy fél órát a hűtőbe teszem utána a megolvasztott csokoládé kerül.
Alternatív elkészítés



Részeges Jeromos
Hozzávalók
A tészta hozzávalói:
a tésztára:
Diós krém:
Csoki krém:
Tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tojások fehérjét kemény habbá verem.
A kakaóport, a sütőport a liszttel összekeverem. Az étcsokit felolvasztom és a sárga masszába keverem.
Hozzáadom a felvert habot és a lisztes keveréket. Sütőpapiros sütőlapon 180 fokon kb. 25 percig sütöm. A tepsi mérete 24x22.
A csoki krémhez: A pudingot a tejjel gép segítségével krémesre kikeverem.
A margarint és a porcukrot szintén krémmé keverem.
Majd a pudingos krémet a vajassal összekeverem.
A kisült és kihűlt tésztát lekvárral lekenem.
A diót a porcukorral és rummal összekeverem és a lekvárral megkent lapra egyenletesen rásimítom.
A diós rétegre teszem a már jól kidolgozott csokis krémet.
Egy fél órát a hűtőbe teszem utána a megolvasztott csokoládé kerül.
Alternatív elkészítés


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?