Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Részeges Jeromos

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A tészta hozzávalói:

15 dkg puha vaj
10 dkg porcukor
2-3 kanál holland kakaópor
4 tojás
15 dkg liszt
10 dkg étcsokoládé

a tésztára:

3-4 kanál baracklekvár

Diós krém:

30 dkg darált dió
1 dl rum
15 dkg porcukor

Csoki krém:

20 dkg margarin
20 dkg porcukor
4 dl tej
1 cs. főzés nélküli csoki puding

Tetejére:

olvasztott csokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához a vajat a porcukorral és tojások sárgájával habosra kikeverem.
A tojások fehérjét kemény habbá verem.
A kakaóport, a sütőport a liszttel összekeverem. Az étcsokit felolvasztom és a sárga masszába keverem.
Hozzáadom a felvert habot és a lisztes keveréket. Sütőpapiros sütőlapon 180 fokon kb. 25 percig sütöm. A tepsi mérete 24x22.
A csoki krémhez: A pudingot a tejjel gép segítségével krémesre kikeverem.
A margarint és a porcukrot szintén krémmé keverem.
Majd a pudingos krémet a vajassal összekeverem.
A kisült és kihűlt tésztát lekvárral lekenem.
A diót a porcukorral és rummal összekeverem és a lekvárral megkent lapra egyenletesen rásimítom.
A diós rétegre teszem a már jól kidolgozott csokis krémet.
Egy fél órát a hűtőbe teszem utána a megolvasztott csokoládé kerül.

Alternatív elkészítés

Valamikor évekkel ezelőtt a tv-ben láttam ezt a receptet és felvettem.
Részeges Jeromos Részeges Jeromos

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!