Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rizsfelfújt

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Rizsfelfújt

1 l tej
30 dkg rizs
20 dkg porcukor
5 tojás
csipet só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tejben a rizset puhára főzzük egy csipet sóval. Kicsit hagyjuk hűlni.
Addig a tojások sárgáját elválasztjuk a fehérjétől, előbbihez keverjük a cukrokat és a kihűlt rizsbe keverjük.
A fehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan a rizsbe forgatjuk.
Egy tepsit kikenünk margarinnal, kilisztezzük és elsimítjuk benne a masszát.
Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz.

Tálalás

tepsi mérete:
24 x 39 cm

Tárolás

Hűtőben ajánlott tárolni.

Alternatív elkészítés

Sütési hőfok:180
Főzés: 20 perc
Sütés: 40 perc
Rizsfelfújt

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!