Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rizslisztes diótorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Rizslisztes diótorta

6 db tojásfehérje
4 ek. rizsliszt
1 ek. burgonya keményítő
8 ek. darált dió
6 ek. cukor
1 ek. étolaj

Krém:

0,5 l tej
6 db tojássárgája
30 dkg cukor
3 ek. burgonya keményítő
20 dkg margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A krémet szoktam először elkészíteni, hogy kihűljön mire a tészta is kihűl.

Elkészítés

A tésztát, mint egy piskótát, robotgéppel készítem. A tojásfehérjéket csipet sóval habbá verem, majd hozzáadom a cukrot, vanillincukrot, olajat, végül óvatosan belekeverem a sütőporos keményítős lisztet, és a diót. Előmelegített sütőben 180 fokon, 20 perc alatt, tűpróbáig készre sütöm.
A krémhez a tojások sárgáját kikeverem a cukorral, a vanillincukorral, majd hozzáadom a kakaóporos keményítőt, felengedem a tejjel, és felfőzöm. Még melegen belekeverem a margarint.
A kihűlt tésztát megtöltöm a kihűlt (átkevert) krémmel, és tetszés szerint díszítem.
Rizslisztes diótorta Rizslisztes diótorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!