Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rolettis torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta hozzávalói:

8 db tojás (kettéválasztva)
160 g cukor
150 g liszt (leszitálva)
kevés Dr. Oetker Sütőpor (leszitálva)
kevés olaj

Tejcsokoládés krém hozzávalói:

5 dl hideg habtejszín
250 g tejcsoki

A díszítés hozzávalói:

4 csomag roletti
1 nagy csomag gumicukor
2 doboz smarties
2 csomag kekszes csokigolyó
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Piskóta készítése:


1.A tojásokat kettéválasztom, a sárgájához egy kevés olajat öntök. Hozzáadom a cukor felét, és robotgéppel fehéredésig keverem (krémes állaga legyen, a cukor olvadjon el benne).

2.A fehérjét lassan kezdem felverni. Amikor nő a térfogata a habnak, fehéredik, hozzáadom a cukor másik felét és nem túl kemény habbá verem.Inkább lágyabb legyen a hab, így a piskóta kevésbé esik össze.

3.A sárgájához adok egy kevés fehérjehabot, ezt intenzíven elkeverem, majd hozzáadom a többi habot is, amit óvatosan beleforgatok. Három részben adom hozzá a száraz anyagot, és óvatosan a habot. Nagyon vigyázok, hogy a hab ne törjön össze.

4.A tortakarikába töltés: szedjük le a tortaforma alját. Vegyünk elő egy tepsit, tegyünk rá sütőpapírt és a karikát (az alja nélkül) tegyük rá. Szedjük a formába a piskótát. Ne magasról kaparjuk bele, mert a hab könnyen összetörik. Habkártya segítségével húzzuk ki a masszát a forma falához, így a tésztánk teteje egyenletes lesz.

Tejcsokoládés krém elkészítése:

5.A tejszínt felmelegítjük, majd a csokoládét felolvasztjuk benne. Teljesen lehűtjük, majd robotgéppel habbá verjük. (Nem kell felforralni a tejszínt!!) Célszerű 1 nappal előre megcsinálni a krémet, mert jól le tud hűlni, így habfixáló nélkül gyönyörű krémes habbá verhető. Figyeljünk rá, hogy a habot lassú fokozaton verjük (mert könnyen kicsapódik). Így hosszabb ideig eltart, de az eredmény magáért beszél, szép, krémes habot kapunk.

Töltés:

6.A piskótát 4 lapba vágom, egyenlő arányban elosztom a krémet. Ügyelek rá, hogy a piskóta és a krém nagyjából arányos vastagságú legyen. Betöltjük a lapokat, és körbekenjük a tortát.

Díszítés:

7.A torta tetejével kezdem. Ráteszem a 6 db rolettit (faragnom kellett a torta nagysága miatt), majd az oldalára is teszek a rolettikből, és a tetejére felrakom az édességeket. Én szalagot is kötöttem rá, ami picit rányomja a rolettit a tortára, de ez elhanyagolható.

Tippek a piskóta megfelelő elkészítéséhez:

A piskótánál először a sárgáját keverjük ki, hogy a fehérje minél kevesebb ideig álljon. Így nem tud könnyen összeesni. A fehérjét soha ne verjük túl keményre, felejtsük el a fejünk fölé emelős módszert, ugyanis ha kemény habot verünk a piskóta könnyebben összeesik. Inkább lágyabb legyen a hab. A száraz anyagokat mindig egy külön edénybe szitáljuk le, így a piskótánk nem lesz tömör.
Rolettis torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

1 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!