Rozsos kovászos kenyér
Hozzávalók
Kenyérforma (kb. 30x11 cm):
Tésztához:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés:
A kenyér tetejét egy kevés vízzel lespricceljük (kb. 1 evőkanál) és szezámmaggal meghintjük. Az előmelegített sütő középébe tesszük és készre sütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Sütési idő: 10 perc
Ezután csökkentse a hőmérsékletet.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegye ki a kenyeret a sütőből és hagyja lehűlni.
Rozsos kovászos kenyér
Hozzávalók
kb. 15 szelet elkészítéséhez
Kenyérforma (kb. 30x11 cm):
Tésztához:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A kenyér tetejét egy kevés vízzel lespricceljük (kb. 1 evőkanál) és szezámmaggal meghintjük. Az előmelegített sütő középébe tesszük és készre sütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Sütési idő: 10 perc
Ezután csökkentse a hőmérsékletet.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegye ki a kenyeret a sütőből és hagyja lehűlni.
Legújabb cikkek
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?