Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rozsos kovászos kenyér

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15 szelet elkészítéséhez

Kenyérforma (kb. 30x11 cm):

alufólia

Tésztához:

200 g búzaliszt
250 g rozsliszt
2 csapott teáskanál só
1 csapott teáskanál cukor
450 ml langyos víz
25 g olvasztott margarin

Tetejére:

egy kevés víz
30 g szezámmag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Egy keverőtálban keverjük össze a liszteket a sóval, a cukorral, az élesztővel és a szárított rozskovásszal. Hozzáadjuk a vizet és a margarint, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a kenyérformába tesszük, tiszta konyharuhával lefedjük és meleg helyen kb. 1 órát kelni hagyjuk. Közben a sütőt előmelegítjük a megadott hőfokra.

A kenyér tetejét egy kevés vízzel lespricceljük (kb. 1 evőkanál) és szezámmaggal meghintjük. Az előmelegített sütő középébe tesszük és készre sütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)

Sütési idő: 10 perc

Ezután csökkentse a hőmérsékletet.

Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Vegye ki a kenyeret a sütőből és hagyja lehűlni.
Rozsos kovászos kenyér

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-09-28
0 Kedvelés

A süti, ha vega – október 1-je a vegetáriánusok világnapja

Amíg november 1-jén a vegánok, addig október első napján a vegetáriánusok ünnepelnek. A jeles alkalom tehát adott, mi pedig arra is adunk ötleteket, hogy mi kerüljön a sütis tálra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-09-27
0 Kedvelés

Kalandok karamellel – sütéstől a díszítésig

A karamell(a) időtlen finomság, a klasszikus és a legtrendibb desszertekben is megállja a helyét. Nézzük, hogyan használhatod süteményekhez, desszertekhez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-08-31
0 Kedvelés

Kezdődik a suli! Uzsonnaötletek ételérzékeny gyerekeknek

Sokszor fejtörést okoz a szülőknek, hogy mit csomagoljanak tízóraira és uzsonnára az ételérzékenységgel, táplálék-intoleranciával élő gyerekeknek. Ebben segítünk!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!