Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rumos kocka

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Rumos kocka

50 dkg finomliszt
17 dkg vaj
17 dkg kristálycukor
4 tojás
1 dl tej
20 dkg porcukor
1 dl rum
5 dkg aszalt vörösáfonya
5 dkg darált dió
5 dkg melaszos cukor
6 evőkanál sárgabaracklekvár
málnaszínű színező
5 dkg őrölt mogyoró
10 dkg csokoládé olvasztott
reszelt citromhéj
10 dkg olvasztott vaj
1 dl tejszín

A tepsi kikenéséhez:

vaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1. A lisztet a vajjal, a cukorral, a sütőporral, a tojássárgájával és 1 deci tejjel összegyúrjuk. Három egyenlő - kb. 34 dekás - részre osztjuk, és egyenként 35x20 centisre, téglalap alakúra nyújtjuk. Kivajazott, még jobb, ha sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 8 percig sütjük.
2. Ha kihűlt, az egyik lapot - a legkevésbé szépet - összemorzsoljuk, a maradék tejjel, 5 deka melaszos cukorral, a rumban áztatott mazsolával, a darált dióval, mogyoróval, a barackízzel, áfonyával, a reszelt citromhéjjal és az 1 deci tejszínt a csokoládéba keverjük, amibe belekevertük az olvasztott vajat, ezzel is összegyúrjuk. Ezt a masszát a két lap közé kenjük.
3. A tojásfehérjét a maradék 20 deka porcukorral egy tűzálló tálba vagy kis üstbe rakjuk. Éppen csak gyöngyözve forró víz fölé tesszük, és szüntelenül keverve kemény habbá verjük. A színezőt is belekeverjük. Akkor jó, ha a belőle kiemelt habverőről egy kis darab hab sem esik le. Egyenletesen a sütemény tetejére simítjuk. Egy napon át száraz helyen állni hagyjuk, majd kockákra szeletelve tálaljuk.
Rumos kocka Rumos kocka Rumos kocka

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
59 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!