Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rumos kocka

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Rumos kocka

50 dkg finomliszt
17 dkg vaj
17 dkg kristálycukor
4 tojás
1 dl tej
20 dkg porcukor
1 dl rum
5 dkg aszalt vörösáfonya
5 dkg darált dió
5 dkg melaszos cukor
6 evőkanál sárgabaracklekvár
málnaszínű színező
5 dkg őrölt mogyoró
10 dkg csokoládé olvasztott
reszelt citromhéj
10 dkg olvasztott vaj
1 dl tejszín

A tepsi kikenéséhez:

vaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1. A lisztet a vajjal, a cukorral, a sütőporral, a tojássárgájával és 1 deci tejjel összegyúrjuk. Három egyenlő - kb. 34 dekás - részre osztjuk, és egyenként 35x20 centisre, téglalap alakúra nyújtjuk. Kivajazott, még jobb, ha sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 8 percig sütjük.
2. Ha kihűlt, az egyik lapot - a legkevésbé szépet - összemorzsoljuk, a maradék tejjel, 5 deka melaszos cukorral, a rumban áztatott mazsolával, a darált dióval, mogyoróval, a barackízzel, áfonyával, a reszelt citromhéjjal és az 1 deci tejszínt a csokoládéba keverjük, amibe belekevertük az olvasztott vajat, ezzel is összegyúrjuk. Ezt a masszát a két lap közé kenjük.
3. A tojásfehérjét a maradék 20 deka porcukorral egy tűzálló tálba vagy kis üstbe rakjuk. Éppen csak gyöngyözve forró víz fölé tesszük, és szüntelenül keverve kemény habbá verjük. A színezőt is belekeverjük. Akkor jó, ha a belőle kiemelt habverőről egy kis darab hab sem esik le. Egyenletesen a sütemény tetejére simítjuk. Egy napon át száraz helyen állni hagyjuk, majd kockákra szeletelve tálaljuk.
Rumos kocka Rumos kocka Rumos kocka

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
44 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!