
Rumos kocka


Hozzávalók
Rumos kocka
A tepsi kikenéséhez:
Elkészítés
Elkészítés
2. Ha kihűlt, az egyik lapot - a legkevésbé szépet - összemorzsoljuk, a maradék tejjel, 5 deka melaszos cukorral, a rumban áztatott mazsolával, a darált dióval, mogyoróval, a barackízzel, áfonyával, a reszelt citromhéjjal és az 1 deci tejszínt a csokoládéba keverjük, amibe belekevertük az olvasztott vajat, ezzel is összegyúrjuk. Ezt a masszát a két lap közé kenjük.
3. A tojásfehérjét a maradék 20 deka porcukorral egy tűzálló tálba vagy kis üstbe rakjuk. Éppen csak gyöngyözve forró víz fölé tesszük, és szüntelenül keverve kemény habbá verjük. A színezőt is belekeverjük. Akkor jó, ha a belőle kiemelt habverőről egy kis darab hab sem esik le. Egyenletesen a sütemény tetejére simítjuk. Egy napon át száraz helyen állni hagyjuk, majd kockákra szeletelve tálaljuk.




Rumos kocka
Hozzávalók
Rumos kocka
A tepsi kikenéséhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
2. Ha kihűlt, az egyik lapot - a legkevésbé szépet - összemorzsoljuk, a maradék tejjel, 5 deka melaszos cukorral, a rumban áztatott mazsolával, a darált dióval, mogyoróval, a barackízzel, áfonyával, a reszelt citromhéjjal és az 1 deci tejszínt a csokoládéba keverjük, amibe belekevertük az olvasztott vajat, ezzel is összegyúrjuk. Ezt a masszát a két lap közé kenjük.
3. A tojásfehérjét a maradék 20 deka porcukorral egy tűzálló tálba vagy kis üstbe rakjuk. Éppen csak gyöngyözve forró víz fölé tesszük, és szüntelenül keverve kemény habbá verjük. A színezőt is belekeverjük. Akkor jó, ha a belőle kiemelt habverőről egy kis darab hab sem esik le. Egyenletesen a sütemény tetejére simítjuk. Egy napon át száraz helyen állni hagyjuk, majd kockákra szeletelve tálaljuk.



Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?