Rumos kocka
Hozzávalók
Rumos kocka
A tepsi kikenéséhez:
Elkészítés
Elkészítés
2. Ha kihűlt, az egyik lapot - a legkevésbé szépet - összemorzsoljuk, a maradék tejjel, 5 deka melaszos cukorral, a rumban áztatott mazsolával, a darált dióval, mogyoróval, a barackízzel, áfonyával, a reszelt citromhéjjal és az 1 deci tejszínt a csokoládéba keverjük, amibe belekevertük az olvasztott vajat, ezzel is összegyúrjuk. Ezt a masszát a két lap közé kenjük.
3. A tojásfehérjét a maradék 20 deka porcukorral egy tűzálló tálba vagy kis üstbe rakjuk. Éppen csak gyöngyözve forró víz fölé tesszük, és szüntelenül keverve kemény habbá verjük. A színezőt is belekeverjük. Akkor jó, ha a belőle kiemelt habverőről egy kis darab hab sem esik le. Egyenletesen a sütemény tetejére simítjuk. Egy napon át száraz helyen állni hagyjuk, majd kockákra szeletelve tálaljuk.
Rumos kocka
Hozzávalók
Rumos kocka
A tepsi kikenéséhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
2. Ha kihűlt, az egyik lapot - a legkevésbé szépet - összemorzsoljuk, a maradék tejjel, 5 deka melaszos cukorral, a rumban áztatott mazsolával, a darált dióval, mogyoróval, a barackízzel, áfonyával, a reszelt citromhéjjal és az 1 deci tejszínt a csokoládéba keverjük, amibe belekevertük az olvasztott vajat, ezzel is összegyúrjuk. Ezt a masszát a két lap közé kenjük.
3. A tojásfehérjét a maradék 20 deka porcukorral egy tűzálló tálba vagy kis üstbe rakjuk. Éppen csak gyöngyözve forró víz fölé tesszük, és szüntelenül keverve kemény habbá verjük. A színezőt is belekeverjük. Akkor jó, ha a belőle kiemelt habverőről egy kis darab hab sem esik le. Egyenletesen a sütemény tetejére simítjuk. Egy napon át száraz helyen állni hagyjuk, majd kockákra szeletelve tálaljuk.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?