Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sajtkrémes csiga

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Sajtkrémes csiga

1 kocka élesztő
3 dl langyos tej
1 ek. cukor
40 dkg liszt
1,5 ek. só
2 dl olaj
2 db tojás
2 db tömlős sajtkrém
10 dkg reszelt sajt
bors
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tejbe darabolom az élesztőt, megszórom a cukorral, megkeverem és pár percig állni hagyom.
Közben a lisztet elkeverem a sóval.
Mélyedést készítek a közepébe, ide ütöm a 2 tojást, illetve a felfutott kovász habját.
Kissé összedolgozom, majd olajat adok hozzá, illetve apránként tejet.
Addig gyúrom, amíg el nem válik az edény falától.
Ekkor letakarom, s 1-1,5 órán keresztül pihentetem.
A sajtkrémet összekeverem a reszelt sajttal, sóval és borssal ízesítem.
Miután megkelt kinyújtom és megkenem a sajtkrémmel. Feltekerem, majd 2 ujjnyi vastagságúra felszeletelem.
Aranybarnára sütöm.

Alternatív elkészítés

Ha légmentesen lezárjuk, még pár nap múlva is puha marad.
Sajtkrémes csiga

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!