Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sajtkrémes csiga

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Sajtkrémes csiga

1 kocka élesztő
3 dl langyos tej
1 ek. cukor
40 dkg liszt
1,5 ek. só
2 dl olaj
2 db tojás
2 db tömlős sajtkrém
10 dkg reszelt sajt
bors
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tejbe darabolom az élesztőt, megszórom a cukorral, megkeverem és pár percig állni hagyom.
Közben a lisztet elkeverem a sóval.
Mélyedést készítek a közepébe, ide ütöm a 2 tojást, illetve a felfutott kovász habját.
Kissé összedolgozom, majd olajat adok hozzá, illetve apránként tejet.
Addig gyúrom, amíg el nem válik az edény falától.
Ekkor letakarom, s 1-1,5 órán keresztül pihentetem.
A sajtkrémet összekeverem a reszelt sajttal, sóval és borssal ízesítem.
Miután megkelt kinyújtom és megkenem a sajtkrémmel. Feltekerem, majd 2 ujjnyi vastagságúra felszeletelem.
Aranybarnára sütöm.

Alternatív elkészítés

Ha légmentesen lezárjuk, még pár nap múlva is puha marad.
Sajtkrémes csiga

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!