Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sajtkrémes pogácsa

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

40 dkg liszt
20 dkg vaj (vagy margarin)
1 kk. só
1 db tojás
0,5-0,75 pohár tejföl

Töltelék:

2 dl tej
1 ek. liszt
2 db tojássárgája
10 dkg reszelt sajt (sima és füstölt vegyesen)
15 dkg margarin

Tetejére:

5-10 dkg reszelt sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet, a lágy vajat, az élesztőt, a sót, és annyi tejfölt összekeverünk, hogy a tészta könnyen gyúrható legyen. (Nekem ez 3/4 kis doboznyi volt). Félretesszük, fél órát pihentetjük. Ezután kb. 0,5 centiméteresre kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Minden második korong közepét egy kisebb szaggatóval is kiszúrjuk, hogy egy lyukas korongot kapjunk. A tojást felverjük, és megkenjük vele a tele korongokat, majd ráhelyezzük a lyukasat.
Sütőpapíros tepsibe rakjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben világosbarnára sütjük. (kb. 20-25 perc).
Amíg sülnek a pogácsák, addig a krémet elkészítjük.
A tojások sárgáját a liszttel, és egy kevés tejjel simára keverjük, majd a többi tejet hozzáadva felfőzzük, és belekeverjük a reszelt sajtot. A margarint kihabosítjuk, és összekeverjük a kihűlt krémmel. Ha a pogácsa kihűlt, a közepébe töltjük a krémet, és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.

Tálalás

A pogácsák méretétől függ, nekem 16 db lett.
Sajtkrémes pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!