Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sajtos baconos masni

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Sajtos baconos masni

60 dkg finomliszt
2,5 dkg friss élesztő
2 dl tej
2 dl víz
2 tk. só
2 ek. olaj
bacon és sajt a tetejére
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Szokásos módon bedagasztjuk a tésztát és megkelesztjük
Lisztezett deszkán 10-12 db-ra vágjuk és gömbölyítjük.
10 percig pihenni hagyjuk majd olyan hosszú rudat sodrunk belőle, mint bacon.
Ráfektetjük a szalonnát és a két végén ellentétes irányban megcsavargatjuk.
Karikába hajlítjuk utána masni formára csavarjuk.
Sütőpapíros tepsiben hagyjuk újra kelni.
Ha megkelt a két mélyedésbe egy-egy csipet reszelt sajtot teszünk és előmelegített sütőben 20 perc alatt szépen megsütjük.
Sajtos baconos masni

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
46 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!