
Sajtos baconos masni


Hozzávalók
Sajtos baconos masni
Elkészítés
Elkészítés
Lisztezett deszkán 10-12 db-ra vágjuk és gömbölyítjük.
10 percig pihenni hagyjuk majd olyan hosszú rudat sodrunk belőle, mint bacon.
Ráfektetjük a szalonnát és a két végén ellentétes irányban megcsavargatjuk.
Karikába hajlítjuk utána masni formára csavarjuk.
Sütőpapíros tepsiben hagyjuk újra kelni.
Ha megkelt a két mélyedésbe egy-egy csipet reszelt sajtot teszünk és előmelegített sütőben 20 perc alatt szépen megsütjük.


Sajtos baconos masni
Hozzávalók
Sajtos baconos masni
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Lisztezett deszkán 10-12 db-ra vágjuk és gömbölyítjük.
10 percig pihenni hagyjuk majd olyan hosszú rudat sodrunk belőle, mint bacon.
Ráfektetjük a szalonnát és a két végén ellentétes irányban megcsavargatjuk.
Karikába hajlítjuk utána masni formára csavarjuk.
Sütőpapíros tepsiben hagyjuk újra kelni.
Ha megkelt a két mélyedésbe egy-egy csipet reszelt sajtot teszünk és előmelegített sütőben 20 perc alatt szépen megsütjük.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?