Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sajtos perec

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Sajtos perec

60 dkg liszt
25 dkg margarin
1 db tojás
20 dkg reszelt sajt
1 ek. só
2 dl tejföl
kevés tej

Kenni és szórni:

1 db tojás
10 dkg reszelt sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A liszthez keverjük a szalalkálit, és a sót, majd belemorzsoljuk a margarint. Beleforgatjuk a reszelt sajtot. Hozzáadjuk a tejfölt, a tojást, és egy kevés tejet. Átgyúrjuk, és kinyújtjuk 1,5 cm vastagra. Lekenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal, és kiszaggatjuk perec szaggatóval. Megsütjük.
Sajtos perec

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!