Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sajtos pizzacsiga

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

50 dkg liszt
1 tojás
10 dkg tejföl
1 dl olaj
0,5 dl víz
2,5 dkg élesztő
1 kávéskanál cukor
1 kávéskanál só
1,5 dl paradicsomlé (sűrű)

Töltelék:

2 db vöröshagyma
0,5 dl olaj
1 dl paradicsomlé
bors
törött paprika
oregánó
20 dkg felvágott
15 dkg sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához a cukorral a vízben az élesztőt felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval egy jól kidolgozott tésztát készítünk. 1 órát kelesztjük meleg helyen. Közben elkészítjük a tölteléket. A hagymát apróra vágjuk, és az olajon megpároljuk, majd rátesszük a kockára vágott felvágottat, és kissé megpirítjuk, sóval és a fűszerekkel ízesítjük, és felöntjük a paradicsomlével. Addig főzzük, amíg a paradicsomlé elpárolog.
A tésztát kinyújtjuk és rátesszük a kihűlt tölteléket, megszórjuk a reszelt sajttal, majd feltekerjük. Felszeleteljük és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Amíg a sütő melegszik még egy 15 percig pihentetjük. 170 fokon légkeveréses sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

Tálalás

16 db nagyobb

Alternatív elkészítés

Tegyük távolabb egymástól, ha nem szeretnénk, hogy összesüljenek.
Sajtos pizzacsiga Sajtos pizzacsiga Sajtos pizzacsiga

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!