
Sajtos roló


Hozzávalók
Sajtos roló
Sajtkrém:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés
Habroló formára tekerjük, lekenjük tojással, s aranybarnára sütjük.
Vízgőz fölött besűrítjük a tejszínt, a tojássárgáját, s a sajtot. Majd hagyjuk kihűlni.
Végül kihabosítjuk a vajjal, s sóval, borssal ízesítjük.
Csillagcsöves nyomózsákkal betöltjük a tészta hengereket, végüket reszelt sajtba mártogatjuk,
1 éjszakán át hűtőben pihentetjük, amíg a tészta kissé megpuhul!


Sajtos roló
Hozzávalók
Sajtos roló
Sajtkrém:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Habroló formára tekerjük, lekenjük tojással, s aranybarnára sütjük.
Vízgőz fölött besűrítjük a tejszínt, a tojássárgáját, s a sajtot. Majd hagyjuk kihűlni.
Végül kihabosítjuk a vajjal, s sóval, borssal ízesítjük.
Csillagcsöves nyomózsákkal betöltjük a tészta hengereket, végüket reszelt sajtba mártogatjuk,
1 éjszakán át hűtőben pihentetjük, amíg a tészta kissé megpuhul!

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?