Sajtos rudak
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
sütőpapír
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker leveles tészta
Töltelékhez:
100 g trappista sajt
1 teáskanál paprikapor, édes
durvára őrölt bors
Elkészítés
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson található utasítás szerint felhasználás előtt 10-15 percig szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni. Béleljük ki a tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük és a következő módon töltjük.
Töltés:
A trappista sajtot konyhai reszelőn finomra reszeljük. A tésztalap egyik felét megszórjuk paprikával, borssal és sajttal, majd ráhajtjuk a tészta másik felét. A tésztából éles késsel hosszában kb. 1-2 cm vastag rudakat vágunk. Egyesévek fogjuk meg a rúd végét és párszor tekerjük meg, majd helyezzük a tepsire.
Hagyjuk a rudakat kb. 5 percig pihenni, majd tegyük a tepsit a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A rudakat hidegen vagy melegen is fogyaszthatjuk.
A leveles tésztát kitekerjük és a következő módon töltjük.
Töltés:
A trappista sajtot konyhai reszelőn finomra reszeljük. A tésztalap egyik felét megszórjuk paprikával, borssal és sajttal, majd ráhajtjuk a tészta másik felét. A tésztából éles késsel hosszában kb. 1-2 cm vastag rudakat vágunk. Egyesévek fogjuk meg a rúd végét és párszor tekerjük meg, majd helyezzük a tepsire.
Hagyjuk a rudakat kb. 5 percig pihenni, majd tegyük a tepsit a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A rudakat hidegen vagy melegen is fogyaszthatjuk.
Tippek:
A kihűlt rudakat előmelegített sütőben kb. 3 perc alatt újra melegíthetjük.
Tálaljuk a sajtrudakat melegen vagy hidegen, Dr. Oetker Creme Vega-val.
Tálaljuk a sajtrudakat melegen vagy hidegen, Dr. Oetker Creme Vega-val.
Kedvencnek jelölöm
Sajtos rudak
Hozzávalók
25 darab elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
sütőpapír
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Töltelékhez:
100 g trappista sajt
1 teáskanál paprikapor, édes
durvára őrölt bors
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson található utasítás szerint felhasználás előtt 10-15 percig szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni. Béleljük ki a tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük és a következő módon töltjük.
Töltés:
A trappista sajtot konyhai reszelőn finomra reszeljük. A tésztalap egyik felét megszórjuk paprikával, borssal és sajttal, majd ráhajtjuk a tészta másik felét. A tésztából éles késsel hosszában kb. 1-2 cm vastag rudakat vágunk. Egyesévek fogjuk meg a rúd végét és párszor tekerjük meg, majd helyezzük a tepsire.
Hagyjuk a rudakat kb. 5 percig pihenni, majd tegyük a tepsit a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A rudakat hidegen vagy melegen is fogyaszthatjuk.
A leveles tésztát kitekerjük és a következő módon töltjük.
Töltés:
A trappista sajtot konyhai reszelőn finomra reszeljük. A tésztalap egyik felét megszórjuk paprikával, borssal és sajttal, majd ráhajtjuk a tészta másik felét. A tésztából éles késsel hosszában kb. 1-2 cm vastag rudakat vágunk. Egyesévek fogjuk meg a rúd végét és párszor tekerjük meg, majd helyezzük a tepsire.
Hagyjuk a rudakat kb. 5 percig pihenni, majd tegyük a tepsit a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A rudakat hidegen vagy melegen is fogyaszthatjuk.
Tippek:
A kihűlt rudakat előmelegített sütőben kb. 3 perc alatt újra melegíthetjük.
Tálaljuk a sajtrudakat melegen vagy hidegen, Dr. Oetker Creme Vega-val.
Tálaljuk a sajtrudakat melegen vagy hidegen, Dr. Oetker Creme Vega-val.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?