Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sajtos rudak

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 25 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

25 darab elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

sütőpapír

Tésztához:

Töltelékhez:

100 g trappista sajt
1 teáskanál paprikapor, édes
durvára őrölt bors
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson található utasítás szerint felhasználás előtt 10-15 percig szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni. Béleljük ki a tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük és a következő módon töltjük.

Töltés:
A trappista sajtot konyhai reszelőn finomra reszeljük. A tésztalap egyik felét megszórjuk paprikával, borssal és sajttal, majd ráhajtjuk a tészta másik felét. A tésztából éles késsel hosszában kb. 1-2 cm vastag rudakat vágunk. Egyesévek fogjuk meg a rúd végét és párszor tekerjük meg, majd helyezzük a tepsire.

Hagyjuk a rudakat kb. 5 percig pihenni, majd tegyük a tepsit a sütő középső részébe.

Sütési idő: kb. 15-18 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A rudakat hidegen vagy melegen is fogyaszthatjuk.

Tippek:

A kihűlt rudakat előmelegített sütőben kb. 3 perc alatt újra melegíthetjük.
Tálaljuk a sajtrudakat melegen vagy hidegen, Dr. Oetker Creme Vega-val.
Sajtos rudak

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
43 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!