![Sajtos rudak](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31954/sajtos-rudak-15728.webp)
Sajtos rudak
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A leveles tésztát kitekerjük és a következő módon töltjük.
Töltés:
A trappista sajtot konyhai reszelőn finomra reszeljük. A tésztalap egyik felét megszórjuk paprikával, borssal és sajttal, majd ráhajtjuk a tészta másik felét. A tésztából éles késsel hosszában kb. 1-2 cm vastag rudakat vágunk. Egyesévek fogjuk meg a rúd végét és párszor tekerjük meg, majd helyezzük a tepsire.
Hagyjuk a rudakat kb. 5 percig pihenni, majd tegyük a tepsit a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A rudakat hidegen vagy melegen is fogyaszthatjuk.
Tippek:
Tálaljuk a sajtrudakat melegen vagy hidegen, Dr. Oetker Creme Vega-val.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Sajtos rudak
Hozzávalók
25 darab elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A leveles tésztát kitekerjük és a következő módon töltjük.
Töltés:
A trappista sajtot konyhai reszelőn finomra reszeljük. A tésztalap egyik felét megszórjuk paprikával, borssal és sajttal, majd ráhajtjuk a tészta másik felét. A tésztából éles késsel hosszában kb. 1-2 cm vastag rudakat vágunk. Egyesévek fogjuk meg a rúd végét és párszor tekerjük meg, majd helyezzük a tepsire.
Hagyjuk a rudakat kb. 5 percig pihenni, majd tegyük a tepsit a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A rudakat hidegen vagy melegen is fogyaszthatjuk.
Tippek:
Tálaljuk a sajtrudakat melegen vagy hidegen, Dr. Oetker Creme Vega-val.
![Sajtos rudak](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31954/sajtos-rudak-15728.webp)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?