Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sajtos, sonkás szarvacska

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

12,5 dkg túró
2 ek. tejföl
1 tojás
1 tk. só
30 dkg liszt

Töltelék:

10 db lapka sajt
10 db vékonyra szeletelt sonka
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk. Vékonyra kinyújtjuk. Kb. 10x10 cm háromszögeket vágunk, beleteszünk egy lapra szerelt sajtot és egy sonkát, ha kell, a töltést formára vágjuk, feltekerjük, a két végét meghajlítjuk szarv formára. (croissan). Tejjel megkenjük és 180 fokos sütőben aranysárgára sütjük. Aki nem szereti a sonkát vagy vega, az tehet több féle sajtot, mint én is, ezeket másképp tekertem fel, hogy sütés után tudjam melyik az.

Tálalás

Dupláztam a tészta mennyiséget, így lett 14 db jókora szarvacska, kifli.

Alternatív elkészítés

Laktató leves után vagy a suliba a gyerekeknek tízóraira.
Sajtos, sonkás szarvacska

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!