
Sakk torta


Hozzávalók
Sakk torta
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A krémhez a zselatint beáztatjuk 1 dl hideg vízbe. A túrót és a tejet botmixerrel finom krémmé turmixoljuk. A Mascarponét habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, apránként hozzáadjuk a túrókrémet, majd az alaposan megmosott citrom reszelt héját és átszűrt levét. A zselatint felolvasztjuk, simára keverjük 1 és még 1 merőkanál túrókrémmel, majd a krém egészéhez adjuk, és jéghideg vízfürdőbe állítva kihűtjük. Amikor a krém sűrűsödni, dermedni kezd, óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt, aztán nagyobb méretű, sima csőrös habzsákba szedjük.
Az első, a harmadik és ötödik gyűrűt eredeti helyére, a tortalap tetejére fektetjük, a köztük lévő távolságot vastagon telenyomjuk, kitöltjük krémmel. Ezután váltunk, azaz a krémgyűrűk tetejére fektetjük a második és a negyedik gyűrűt, valamint a középső kis tésztakorongot, majd a torta szegélyét és a gyűrűk közötti távolságot töltjük ki krémmel
Ezt a műveletet a harmadik lappal is megismételjük, így 4 rétegben váltakozik egymással a tészta és a krém, miáltal szeleteléskor sakktáblaszerű lesz a metszetünk. A maradék krémmel bevonjuk, simítjuk a torta tetejét és az oldalát, majd 12 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Tálalás előtt a kakaós kekszet vastagabb nejlontasakba zárjuk, nyújtófával morzsásra, darabosra törjük, és beszórjuk vele a torta oldalát. Tetejére papírból kivágott tetszőleges alakzatot terítünk, sűrűn meghintjük kakaóval, majd óvatosan leemeljük róla.
Nekem nem sikerült olyan szépre, de nagyon finom volt!
Jó étvágyat hozzá!


Sakk torta
Hozzávalók
Sakk torta
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A krémhez a zselatint beáztatjuk 1 dl hideg vízbe. A túrót és a tejet botmixerrel finom krémmé turmixoljuk. A Mascarponét habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, apránként hozzáadjuk a túrókrémet, majd az alaposan megmosott citrom reszelt héját és átszűrt levét. A zselatint felolvasztjuk, simára keverjük 1 és még 1 merőkanál túrókrémmel, majd a krém egészéhez adjuk, és jéghideg vízfürdőbe állítva kihűtjük. Amikor a krém sűrűsödni, dermedni kezd, óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt, aztán nagyobb méretű, sima csőrös habzsákba szedjük.
Az első, a harmadik és ötödik gyűrűt eredeti helyére, a tortalap tetejére fektetjük, a köztük lévő távolságot vastagon telenyomjuk, kitöltjük krémmel. Ezután váltunk, azaz a krémgyűrűk tetejére fektetjük a második és a negyedik gyűrűt, valamint a középső kis tésztakorongot, majd a torta szegélyét és a gyűrűk közötti távolságot töltjük ki krémmel
Ezt a műveletet a harmadik lappal is megismételjük, így 4 rétegben váltakozik egymással a tészta és a krém, miáltal szeleteléskor sakktáblaszerű lesz a metszetünk. A maradék krémmel bevonjuk, simítjuk a torta tetejét és az oldalát, majd 12 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Tálalás előtt a kakaós kekszet vastagabb nejlontasakba zárjuk, nyújtófával morzsásra, darabosra törjük, és beszórjuk vele a torta oldalát. Tetejére papírból kivágott tetszőleges alakzatot terítünk, sűrűn meghintjük kakaóval, majd óvatosan leemeljük róla.
Nekem nem sikerült olyan szépre, de nagyon finom volt!
Jó étvágyat hozzá!

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?