Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sakk torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Sakk torta

egy csokis piskóta
25 dkg túró
1 dl tej
25 dkg Mascarpone
20 dkg porcukor
1 db citrom
5 dl tejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Egy nappal a torta töltése előtt 26 cm átmérőjű kapcsos formában kakaós tortalapot sütünk, majd 3 lapra vágjuk.

Elkészítés

Az alsó lapot fémlapra helyezzük, és megkenjük brandyvel. A másik két lapot egymásra illesztjük, majd kívülről befelé haladva egymás után a tetejükre fektetjük, és hegyes késsel körbevágunk 5 különböző (20-16-12-8-4 cm) átmérőjű kistányért/fedőt, utolsóként pogácsaszaggatót, azaz 2x5 db, 2 cm széles tésztagyűrűt készítünk.
A krémhez a zselatint beáztatjuk 1 dl hideg vízbe. A túrót és a tejet botmixerrel finom krémmé turmixoljuk. A Mascarponét habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, apránként hozzáadjuk a túrókrémet, majd az alaposan megmosott citrom reszelt héját és átszűrt levét. A zselatint felolvasztjuk, simára keverjük 1 és még 1 merőkanál túrókrémmel, majd a krém egészéhez adjuk, és jéghideg vízfürdőbe állítva kihűtjük. Amikor a krém sűrűsödni, dermedni kezd, óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt, aztán nagyobb méretű, sima csőrös habzsákba szedjük.
Az első, a harmadik és ötödik gyűrűt eredeti helyére, a tortalap tetejére fektetjük, a köztük lévő távolságot vastagon telenyomjuk, kitöltjük krémmel. Ezután váltunk, azaz a krémgyűrűk tetejére fektetjük a második és a negyedik gyűrűt, valamint a középső kis tésztakorongot, majd a torta szegélyét és a gyűrűk közötti távolságot töltjük ki krémmel
Ezt a műveletet a harmadik lappal is megismételjük, így 4 rétegben váltakozik egymással a tészta és a krém, miáltal szeleteléskor sakktáblaszerű lesz a metszetünk. A maradék krémmel bevonjuk, simítjuk a torta tetejét és az oldalát, majd 12 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Tálalás előtt a kakaós kekszet vastagabb nejlontasakba zárjuk, nyújtófával morzsásra, darabosra törjük, és beszórjuk vele a torta oldalát. Tetejére papírból kivágott tetszőleges alakzatot terítünk, sűrűn meghintjük kakaóval, majd óvatosan leemeljük róla.
Nekem nem sikerült olyan szépre, de nagyon finom volt!
Jó étvágyat hozzá!
Sakk torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!