![Sárika szelet](https://sutnijo.hu/storage/recipes/5845/6431-5845.jpg)
Sárika szelet
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
Hozzávalók
A tésztához:
A piskótához:
A krémhez:
Elkészítés
Elkészítés
A piskótához valókat is keverjük ki, és abból is ugyanekkora lapot süssünk 200 fokon 13 perc alatt kész.
A krémhez a tejet a forraljuk fel, és a pudingot kevés hideg tej hozzáadásával öntsük bele, és sűrűre főzzük meg. Kihűlés után a tojássárgáját a margarinnal, és a cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal vegyítsük el. Ezután a barna lapot locsoljuk meg rummal (mindenhol érje), és tegyük a krém 1/3-ad részét, erre jön a piskótalap, majd megint krém, és barnalap, megint rummal öntözzük meg, de a belsejét. Egyszerűbb előre meglocsolni őket, így gyorsabban haladunk vele.
A tetejét gőz fölött megolvasztott tortabevonóval vonjuk be. A hűtőbe tesszük és pár óra múlva szeletelhetjük.
![Sárika szelet](https://sutnijo.hu/storage/recipes/5845/6432-5845.jpg)
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Sárika szelet
Hozzávalók
A tésztához:
A krémhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A piskótához valókat is keverjük ki, és abból is ugyanekkora lapot süssünk 200 fokon 13 perc alatt kész.
A krémhez a tejet a forraljuk fel, és a pudingot kevés hideg tej hozzáadásával öntsük bele, és sűrűre főzzük meg. Kihűlés után a tojássárgáját a margarinnal, és a cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal vegyítsük el. Ezután a barna lapot locsoljuk meg rummal (mindenhol érje), és tegyük a krém 1/3-ad részét, erre jön a piskótalap, majd megint krém, és barnalap, megint rummal öntözzük meg, de a belsejét. Egyszerűbb előre meglocsolni őket, így gyorsabban haladunk vele.
A tetejét gőz fölött megolvasztott tortabevonóval vonjuk be. A hűtőbe tesszük és pár óra múlva szeletelhetjük.
![Sárika szelet](https://sutnijo.hu/storage/recipes/5845/6431-5845.jpg)
![Sárika szelet](https://sutnijo.hu/storage/recipes/5845/6432-5845.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?