Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sió szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskótához:

6 tojás
6 ek. cukor
6 ek. liszt

Krém:

1liter sió őszibarack
6 ek. cukor

Tetejére:

1/2 liter Hulala vagy Meggle
csokoládé reszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A piskótát előző nap már ki lehet sütni.

Elkészítés

A piskóta hozzávalóiból hagyományos módon piskótát sütünk. Amíg hűl, elkészítjük a krémet. Kevés őszibarack lében csomómentesre keverjük a pudingport, hozzáadjuk a cukrot és a maradék őszibarack levet és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Kevergetve langyosra hűtjük, majd rákenjük a piskótára. Hűtőbe téve hagyjuk megdermedni, majd a keményre vert tejszínt a tetejére simítjuk, és csokoládé reszelékkel megszórjuk. Ekkor pár órára hűtőbe tesszük, és csak ezután szeleteljük.

Tálalás

24-26 szelet.

Tárolás

Hűvös helyen tároljuk, fogyasztás előtt jól hűtsük le!
Sió szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!