Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sonkás párna

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Hozzávalók

Tésztához:

30 dkg liszt
25 dkg margarin
25 dkg túró
1 tk. só

Töltelékhez:

15 dkg sonka
1 tömlős sonkás sajt
5 dkg trappista sajt
csipet bors

Tetejére:

1 tojássárgája
reszelt sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A töltelékhez a sajtot lereszeljük, a sonkát apró kockára vágjuk.
Egy tálkában a reszelt sajtot, a tömlős sajtot, a sonkát elkeverjük a csipet borssal.
A tepsibe sütőpapírt teszünk.
A sütőt előmelegítjük.
A tésztához a túrót jól összetörjük egy villával.

Elkészítés

A tészta alapanyagait alaposan összedolgozzuk.
Lisztezett deszkán fél cm vastagra elnyújtjuk.
Egy nagyobb pogácsa szaggatóval vagy egy nagyobb pohárral köröket szaggatunk belőle.
A pogácsák közepére teszünk diónyi tölteléket, kettéhajtjuk és a tészta szélét villával összenyomjuk.
Tepsibe rakjuk és megkenjük a tojássárgájával, megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt megsütjük.

Tálalás

Nekem két nagyobb tepsivel lett. Természetesen a darabszám függ a szaggató méretétől. Én 7 cm-eset használtam.

Tárolás

Konyharuhával letakarva célszerű tárolni, hogy ne száradjon meg.

Elkészítés

Lépés leírása
Sonkás párna

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!