Sonkás párna
Hozzávalók
Tésztához:
30 dkg liszt
25 dkg margarin
25 dkg túró
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
1 tk. só
Töltelékhez:
15 dkg sonka
1 tömlős sonkás sajt
5 dkg trappista sajt
csipet bors
Tetejére:
1 tojássárgája
reszelt sajt
Elkészítés
Előkészítés
A töltelékhez a sajtot lereszeljük, a sonkát apró kockára vágjuk.
Egy tálkában a reszelt sajtot, a tömlős sajtot, a sonkát elkeverjük a csipet borssal.
A tepsibe sütőpapírt teszünk.
A sütőt előmelegítjük.
A tésztához a túrót jól összetörjük egy villával.
Egy tálkában a reszelt sajtot, a tömlős sajtot, a sonkát elkeverjük a csipet borssal.
A tepsibe sütőpapírt teszünk.
A sütőt előmelegítjük.
A tésztához a túrót jól összetörjük egy villával.
Elkészítés
A tészta alapanyagait alaposan összedolgozzuk.
Lisztezett deszkán fél cm vastagra elnyújtjuk.
Egy nagyobb pogácsa szaggatóval vagy egy nagyobb pohárral köröket szaggatunk belőle.
A pogácsák közepére teszünk diónyi tölteléket, kettéhajtjuk és a tészta szélét villával összenyomjuk.
Tepsibe rakjuk és megkenjük a tojássárgájával, megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt megsütjük.
Lisztezett deszkán fél cm vastagra elnyújtjuk.
Egy nagyobb pogácsa szaggatóval vagy egy nagyobb pohárral köröket szaggatunk belőle.
A pogácsák közepére teszünk diónyi tölteléket, kettéhajtjuk és a tészta szélét villával összenyomjuk.
Tepsibe rakjuk és megkenjük a tojássárgájával, megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt megsütjük.
Tálalás
Nekem két nagyobb tepsivel lett. Természetesen a darabszám függ a szaggató méretétől. Én 7 cm-eset használtam.
Tárolás
Konyharuhával letakarva célszerű tárolni, hogy ne száradjon meg.
Elkészítés
Lépés leírása
Kedvencnek jelölöm
Sonkás párna
Hozzávalók
Töltelékhez:
15 dkg sonka
1 tömlős sonkás sajt
5 dkg trappista sajt
csipet bors
Tetejére:
1 tojássárgája
reszelt sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A töltelékhez a sajtot lereszeljük, a sonkát apró kockára vágjuk.
Egy tálkában a reszelt sajtot, a tömlős sajtot, a sonkát elkeverjük a csipet borssal.
A tepsibe sütőpapírt teszünk.
A sütőt előmelegítjük.
A tésztához a túrót jól összetörjük egy villával.
Egy tálkában a reszelt sajtot, a tömlős sajtot, a sonkát elkeverjük a csipet borssal.
A tepsibe sütőpapírt teszünk.
A sütőt előmelegítjük.
A tésztához a túrót jól összetörjük egy villával.
Elkészítés
A tészta alapanyagait alaposan összedolgozzuk.
Lisztezett deszkán fél cm vastagra elnyújtjuk.
Egy nagyobb pogácsa szaggatóval vagy egy nagyobb pohárral köröket szaggatunk belőle.
A pogácsák közepére teszünk diónyi tölteléket, kettéhajtjuk és a tészta szélét villával összenyomjuk.
Tepsibe rakjuk és megkenjük a tojássárgájával, megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt megsütjük.
Lisztezett deszkán fél cm vastagra elnyújtjuk.
Egy nagyobb pogácsa szaggatóval vagy egy nagyobb pohárral köröket szaggatunk belőle.
A pogácsák közepére teszünk diónyi tölteléket, kettéhajtjuk és a tészta szélét villával összenyomjuk.
Tepsibe rakjuk és megkenjük a tojássárgájával, megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt megsütjük.
Tálalás
Nekem két nagyobb tepsivel lett. Természetesen a darabszám függ a szaggató méretétől. Én 7 cm-eset használtam.
Tárolás
Konyharuhával letakarva célszerű tárolni, hogy ne száradjon meg.
Elkészítés
Lépés leírása


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?