
Sörös torta


Hozzávalók
Sörös torta
A krémhez:
A dekoráláshoz:
Elkészítés
Elkészítés
Előmelegített sütőben, kb. 17 cm-es tortaformában megsütöm a piskótát. Érdemes tűpróbával ellenőrizni. Ebből a piskótából 2 darabot sütök, majd a tálcához pedig ugyanebből a tésztából egy 5 tojásos változatot is készítek.
Krém:
Először vízfürdő felett, majd hidegen habossá keverek 1 dl sört, a tojások sárgájával és a porcukorral. Langyos vízben (kb. fél dl) feloldom a zselatint, hozzákeverem a fél dl sört, majd belekeverem a tojásos krémbe. Kihűtöm. A tejszínt kemény habbá verem, majd összekeverem a sörös krémmel. Két adag krémet készítettem el a 3 piskótához.
A tortalapokat megkenem baracklekvárral, majd egyenként megtöltöm a krémmel, majd egymásra helyezem őket. Emeletenként alátámasztva kartonpapírral és hurkapálcákkal megtűzdelve, hogy biztosan megálljon, vagyis állva maradjon.
Szeretném ha tudnátok ez a recept a következő oldalról való:
http://recepteszter.blogspot.com/2010/11/sortorta.html
de a kép már az, amit én sütöttem:)
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés



Sörös torta
Hozzávalók
Sörös torta
A krémhez:
A dekoráláshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Előmelegített sütőben, kb. 17 cm-es tortaformában megsütöm a piskótát. Érdemes tűpróbával ellenőrizni. Ebből a piskótából 2 darabot sütök, majd a tálcához pedig ugyanebből a tésztából egy 5 tojásos változatot is készítek.
Krém:
Először vízfürdő felett, majd hidegen habossá keverek 1 dl sört, a tojások sárgájával és a porcukorral. Langyos vízben (kb. fél dl) feloldom a zselatint, hozzákeverem a fél dl sört, majd belekeverem a tojásos krémbe. Kihűtöm. A tejszínt kemény habbá verem, majd összekeverem a sörös krémmel. Két adag krémet készítettem el a 3 piskótához.
A tortalapokat megkenem baracklekvárral, majd egyenként megtöltöm a krémmel, majd egymásra helyezem őket. Emeletenként alátámasztva kartonpapírral és hurkapálcákkal megtűzdelve, hogy biztosan megálljon, vagyis állva maradjon.
Szeretném ha tudnátok ez a recept a következő oldalról való:
http://recepteszter.blogspot.com/2010/11/sortorta.html
de a kép már az, amit én sütöttem:)
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?