Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sörös torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Sörös torta

A piskótához: (2 db 3 tojásos és 1 db 5 tojásos piskóta kell hozzá)
3 tojás
7 dkg liszt
7 dkg vaj
10 dkg cukor
7 dkg porcukor
2 dkg olvasztott étcsoki
1 csipet só

A krémhez:

1,5 dl sör
2 tojássárgája
10 dkg porcukor
3 dl tejszín (növényi alapú)

A dekoráláshoz:

25 dkg puha margarin
50 dkg porcukor
3-5 ek tej (vagy víz)
ételfesték
2-3 dl tejszín (növényi alapú)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A vajat a porcukorral és a csipet sóval habosra keverem. Hozzákeverem az olvasztott csokit, a vaníliás cukrot és a 3 tojássárgáját is. A tojások fehérjéből kemény habot verek a cukorral. Óvatosan összekeverem (kanalanként és felváltva adagolva) a tojások sárgájából kevert masszához a lisztet és a tojásfehérje habot.
Előmelegített sütőben, kb. 17 cm-es tortaformában megsütöm a piskótát. Érdemes tűpróbával ellenőrizni. Ebből a piskótából 2 darabot sütök, majd a tálcához pedig ugyanebből a tésztából egy 5 tojásos változatot is készítek.

Krém:

Először vízfürdő felett, majd hidegen habossá keverek 1 dl sört, a tojások sárgájával és a porcukorral. Langyos vízben (kb. fél dl) feloldom a zselatint, hozzákeverem a fél dl sört, majd belekeverem a tojásos krémbe. Kihűtöm. A tejszínt kemény habbá verem, majd összekeverem a sörös krémmel. Két adag krémet készítettem el a 3 piskótához.
A tortalapokat megkenem baracklekvárral, majd egyenként megtöltöm a krémmel, majd egymásra helyezem őket. Emeletenként alátámasztva kartonpapírral és hurkapálcákkal megtűzdelve, hogy biztosan megálljon, vagyis állva maradjon.

Szeretném ha tudnátok ez a recept a következő oldalról való:
http://recepteszter.blogspot.com/2010/11/sortorta.html
de a kép már az, amit én sütöttem:)

Tálalás

Sokan ehetnek belőle!!!

Tárolás

hideg helyen

Alternatív elkészítés

Egy kicsit bonyolultnak tűnik, de aki mer, az nyer! Sok sikert hozzá! Mi nem marcipánból csináltuk a fület, de legközelebb tuti abból fogjuk, mert sokkal könnyebb lett volna.
Sörös torta Sörös torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
75 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!