Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sörös torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Sörös torta

A piskótához: (2 db 3 tojásos és 1 db 5 tojásos piskóta kell hozzá)
3 tojás
7 dkg liszt
7 dkg vaj
10 dkg cukor
7 dkg porcukor
2 dkg olvasztott étcsoki
1 csipet só

A krémhez:

1,5 dl sör
2 tojássárgája
10 dkg porcukor
3 dl tejszín (növényi alapú)

A dekoráláshoz:

25 dkg puha margarin
50 dkg porcukor
3-5 ek tej (vagy víz)
ételfesték
2-3 dl tejszín (növényi alapú)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A vajat a porcukorral és a csipet sóval habosra keverem. Hozzákeverem az olvasztott csokit, a vaníliás cukrot és a 3 tojássárgáját is. A tojások fehérjéből kemény habot verek a cukorral. Óvatosan összekeverem (kanalanként és felváltva adagolva) a tojások sárgájából kevert masszához a lisztet és a tojásfehérje habot.
Előmelegített sütőben, kb. 17 cm-es tortaformában megsütöm a piskótát. Érdemes tűpróbával ellenőrizni. Ebből a piskótából 2 darabot sütök, majd a tálcához pedig ugyanebből a tésztából egy 5 tojásos változatot is készítek.

Krém:

Először vízfürdő felett, majd hidegen habossá keverek 1 dl sört, a tojások sárgájával és a porcukorral. Langyos vízben (kb. fél dl) feloldom a zselatint, hozzákeverem a fél dl sört, majd belekeverem a tojásos krémbe. Kihűtöm. A tejszínt kemény habbá verem, majd összekeverem a sörös krémmel. Két adag krémet készítettem el a 3 piskótához.
A tortalapokat megkenem baracklekvárral, majd egyenként megtöltöm a krémmel, majd egymásra helyezem őket. Emeletenként alátámasztva kartonpapírral és hurkapálcákkal megtűzdelve, hogy biztosan megálljon, vagyis állva maradjon.

Szeretném ha tudnátok ez a recept a következő oldalról való:
http://recepteszter.blogspot.com/2010/11/sortorta.html
de a kép már az, amit én sütöttem:)

Tálalás

Sokan ehetnek belőle!!!

Tárolás

hideg helyen

Alternatív elkészítés

Egy kicsit bonyolultnak tűnik, de aki mer, az nyer! Sok sikert hozzá! Mi nem marcipánból csináltuk a fület, de legközelebb tuti abból fogjuk, mert sokkal könnyebb lett volna.
Sörös torta Sörös torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
89 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
44 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!