Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sós -sajtos rúd

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Sós -sajtos rúd

1 kocka margarin
50 dkg liszt
1,5 dl tej
1 mokkáskanál cukor
3 dkg élesztő (csapott evőkanál)
1 tojás
1 tojássárgája
reszelt sajt a tetejére,esetleg kömény vagy szezámmag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot, az élesztőt belemorzsoljuk és felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a sóval, margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk az egész tojást, a futtatott élesztőt és összegyúrjuk. Kb.15 percet kelesztjük, ujjnyi vastagra nyújtjuk. Megkenjük a tojássárgájával, megszórjuk reszelt sajttal esetleg kömény vagy szezámmaggal. Rudakra vágjuk, vajazott, lisztezett sütőlemezen előmelegített sütőben, közepes hőfokon addig sütjük, amíg szép színe nem lesz. (kb. 20-25perc)
Sós -sajtos rúd

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!