![Spenótos quiche](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31831/spenotos-quiche-15540.webp)
Spenótos quiche
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Téglalap alakú csatos tortaformához (28 x 18 cm):
Tésztához:
Tetejére:
Öntethez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát 30 percre hideg helyre tesszük. A tészta felét a formában kinyújtjuk, és köré tesszük a forma szélét. A maradék tésztát hosszú hengerré formázzuk, a kinyújtott tésztára fektetjük, és úgy nyomjuk a formához, hogy egy kb. 2 cm magas peremet kapjunk. A quiche alját villával többször megszurkáljuk. A formát rácson a sütő alsó részébe toljuk, és a quiche-t elősütjük.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
A quiche alját sütőrácson hagyjuk kicsit hűlni. A sütő hőmérsékletét csökkentjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Tetejére:
A spenótot megtisztítjuk, és megmossuk. A vajat nagy serpenyőben megolvasztjuk. A spenótot keverés közben közepes hőfokon kb. 3 percig pároljuk, hagyjuk megfonnyadni. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. A spenótot szűrőn le is csöpögtethetjük, majd egyenletesen elosztjuk az elősütött quiche alján.
Öntet:
A parmezánon kívül az összes hozzávalót összekeverjük. Az öntetet a spenótra öntjük, és parmezánnal megszórjuk, majd a sütőformát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a quiche-t készre sütjük.
Sütési idő: kb. 40-42 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A quiche-t leválasztjuk a formáról, és melegen tálaljuk.
Tippek:
Használhatunk 500 g fagyasztott spenót levelet is. Szűrőben kiolvasztjuk, és jól kinyomkodjuk.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Spenótos quiche
Hozzávalók
kb. 8 szelet elkészítéséhez
Téglalap alakú csatos tortaformához (28 x 18 cm):
Tésztához:
Tetejére:
Öntethez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát 30 percre hideg helyre tesszük. A tészta felét a formában kinyújtjuk, és köré tesszük a forma szélét. A maradék tésztát hosszú hengerré formázzuk, a kinyújtott tésztára fektetjük, és úgy nyomjuk a formához, hogy egy kb. 2 cm magas peremet kapjunk. A quiche alját villával többször megszurkáljuk. A formát rácson a sütő alsó részébe toljuk, és a quiche-t elősütjük.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
A quiche alját sütőrácson hagyjuk kicsit hűlni. A sütő hőmérsékletét csökkentjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Tetejére:
A spenótot megtisztítjuk, és megmossuk. A vajat nagy serpenyőben megolvasztjuk. A spenótot keverés közben közepes hőfokon kb. 3 percig pároljuk, hagyjuk megfonnyadni. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. A spenótot szűrőn le is csöpögtethetjük, majd egyenletesen elosztjuk az elősütött quiche alján.
Öntet:
A parmezánon kívül az összes hozzávalót összekeverjük. Az öntetet a spenótra öntjük, és parmezánnal megszórjuk, majd a sütőformát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a quiche-t készre sütjük.
Sütési idő: kb. 40-42 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A quiche-t leválasztjuk a formáról, és melegen tálaljuk.
Tippek:
Használhatunk 500 g fagyasztott spenót levelet is. Szűrőben kiolvasztjuk, és jól kinyomkodjuk.
![Spenótos quiche](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31831/spenotos-quiche-15540.webp)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?