Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Spenótos quiche

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 8 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 szelet elkészítéséhez

Téglalap alakú csatos tortaformához (28 x 18 cm):

zsiradék

Tésztához:

250 g búzaliszt
½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 darab tojás (M-es)
½ teáskanál só
150 g lágy vaj vagy margarin

Tetejére:

kb. 500 g spenótlevél
2 evőkanál vaj vagy margarin
frissen őrölt bors
frissen reszelt szerecsendió

Öntethez:

200 g friss kecskesajt
2 darab tojás (M-es)
kb. 50 g reszelt parmezán sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A forma alját zsiradékkal kikenjük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát 30 percre hideg helyre tesszük. A tészta felét a formában kinyújtjuk, és köré tesszük a forma szélét. A maradék tésztát hosszú hengerré formázzuk, a kinyújtott tésztára fektetjük, és úgy nyomjuk a formához, hogy egy kb. 2 cm magas peremet kapjunk. A quiche alját villával többször megszurkáljuk. A formát rácson a sütő alsó részébe toljuk, és a quiche-t elősütjük.

Sütési idő: kb. 12-14 perc

A quiche alját sütőrácson hagyjuk kicsit hűlni. A sütő hőmérsékletét csökkentjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C

Tetejére:
A spenótot megtisztítjuk, és megmossuk. A vajat nagy serpenyőben megolvasztjuk. A spenótot keverés közben közepes hőfokon kb. 3 percig pároljuk, hagyjuk megfonnyadni. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. A spenótot szűrőn le is csöpögtethetjük, majd egyenletesen elosztjuk az elősütött quiche alján.

Öntet:
A parmezánon kívül az összes hozzávalót összekeverjük. Az öntetet a spenótra öntjük, és parmezánnal megszórjuk, majd a sütőformát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a quiche-t készre sütjük.

Sütési idő: kb. 40-42 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A quiche-t leválasztjuk a formáról, és melegen tálaljuk.

Tippek:

Spenót helyett használhatunk zöld spárgát vagy mángoldot is.
Használhatunk 500 g fagyasztott spenót levelet is. Szűrőben kiolvasztjuk, és jól kinyomkodjuk.
Spenótos quiche

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
36 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
37 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
1 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!