Spenótos quiche
Hozzávalók
Téglalap alakú csatos tortaformához (28 x 18 cm):
Tésztához:
Tetejére:
Öntethez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát 30 percre hideg helyre tesszük. A tészta felét a formában kinyújtjuk, és köré tesszük a forma szélét. A maradék tésztát hosszú hengerré formázzuk, a kinyújtott tésztára fektetjük, és úgy nyomjuk a formához, hogy egy kb. 2 cm magas peremet kapjunk. A quiche alját villával többször megszurkáljuk. A formát rácson a sütő alsó részébe toljuk, és a quiche-t elősütjük.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
A quiche alját sütőrácson hagyjuk kicsit hűlni. A sütő hőmérsékletét csökkentjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Tetejére:
A spenótot megtisztítjuk, és megmossuk. A vajat nagy serpenyőben megolvasztjuk. A spenótot keverés közben közepes hőfokon kb. 3 percig pároljuk, hagyjuk megfonnyadni. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. A spenótot szűrőn le is csöpögtethetjük, majd egyenletesen elosztjuk az elősütött quiche alján.
Öntet:
A parmezánon kívül az összes hozzávalót összekeverjük. Az öntetet a spenótra öntjük, és parmezánnal megszórjuk, majd a sütőformát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a quiche-t készre sütjük.
Sütési idő: kb. 40-42 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A quiche-t leválasztjuk a formáról, és melegen tálaljuk.
Tippek:
Használhatunk 500 g fagyasztott spenót levelet is. Szűrőben kiolvasztjuk, és jól kinyomkodjuk.
Spenótos quiche
Hozzávalók
kb. 8 szelet elkészítéséhez
Téglalap alakú csatos tortaformához (28 x 18 cm):
Tésztához:
Tetejére:
Öntethez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát 30 percre hideg helyre tesszük. A tészta felét a formában kinyújtjuk, és köré tesszük a forma szélét. A maradék tésztát hosszú hengerré formázzuk, a kinyújtott tésztára fektetjük, és úgy nyomjuk a formához, hogy egy kb. 2 cm magas peremet kapjunk. A quiche alját villával többször megszurkáljuk. A formát rácson a sütő alsó részébe toljuk, és a quiche-t elősütjük.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
A quiche alját sütőrácson hagyjuk kicsit hűlni. A sütő hőmérsékletét csökkentjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Tetejére:
A spenótot megtisztítjuk, és megmossuk. A vajat nagy serpenyőben megolvasztjuk. A spenótot keverés közben közepes hőfokon kb. 3 percig pároljuk, hagyjuk megfonnyadni. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. A spenótot szűrőn le is csöpögtethetjük, majd egyenletesen elosztjuk az elősütött quiche alján.
Öntet:
A parmezánon kívül az összes hozzávalót összekeverjük. Az öntetet a spenótra öntjük, és parmezánnal megszórjuk, majd a sütőformát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a quiche-t készre sütjük.
Sütési idő: kb. 40-42 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A quiche-t leválasztjuk a formáról, és melegen tálaljuk.
Tippek:
Használhatunk 500 g fagyasztott spenót levelet is. Szűrőben kiolvasztjuk, és jól kinyomkodjuk.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?