Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Spenótos quiche

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 8 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 szelet elkészítéséhez

Téglalap alakú csatos tortaformához (28 x 18 cm):

zsiradék

Tésztához:

250 g búzaliszt
½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 darab tojás (M-es)
½ teáskanál só
150 g lágy vaj vagy margarin

Tetejére:

kb. 500 g spenótlevél
2 evőkanál vaj vagy margarin
frissen őrölt bors
frissen reszelt szerecsendió

Öntethez:

200 g friss kecskesajt
2 darab tojás (M-es)
kb. 50 g reszelt parmezán sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A forma alját zsiradékkal kikenjük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát 30 percre hideg helyre tesszük. A tészta felét a formában kinyújtjuk, és köré tesszük a forma szélét. A maradék tésztát hosszú hengerré formázzuk, a kinyújtott tésztára fektetjük, és úgy nyomjuk a formához, hogy egy kb. 2 cm magas peremet kapjunk. A quiche alját villával többször megszurkáljuk. A formát rácson a sütő alsó részébe toljuk, és a quiche-t elősütjük.

Sütési idő: kb. 12-14 perc

A quiche alját sütőrácson hagyjuk kicsit hűlni. A sütő hőmérsékletét csökkentjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C

Tetejére:
A spenótot megtisztítjuk, és megmossuk. A vajat nagy serpenyőben megolvasztjuk. A spenótot keverés közben közepes hőfokon kb. 3 percig pároljuk, hagyjuk megfonnyadni. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. A spenótot szűrőn le is csöpögtethetjük, majd egyenletesen elosztjuk az elősütött quiche alján.

Öntet:
A parmezánon kívül az összes hozzávalót összekeverjük. Az öntetet a spenótra öntjük, és parmezánnal megszórjuk, majd a sütőformát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a quiche-t készre sütjük.

Sütési idő: kb. 40-42 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A quiche-t leválasztjuk a formáról, és melegen tálaljuk.

Tippek:

Spenót helyett használhatunk zöld spárgát vagy mángoldot is.
Használhatunk 500 g fagyasztott spenót levelet is. Szűrőben kiolvasztjuk, és jól kinyomkodjuk.
Spenótos quiche

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

1 Kedvelés

Uzsonnasütemények Airfryerben

Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!