Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sport szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

50 dkg liszt
15 dkg rama sütőmargarin
fél csomag Dr. Oetker Sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
30 dkg porcukor
pici só
2 tojás
tej az összegyúráshoz(csak keveset,nem sok kell)

A krémhez:

1 l tej
25 dkg rama sütőmargarin
30 dkg porcukor
1 rum aroma

A mázhoz:

8 dkg porcukor
6 dkg sütőmargarin
1 evőkanál tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrtam, és 4 lapot sütöttem,180 fokon. A krémhez a pudingokat megfőztem 2 csomag vaníliás cukorral. Amikor kihűlt, a porcukorral kikevert margarinnal összedolgoztam. Megtöltöttem, lenyomattam. A tetejére a máz hozzávalóit gőz fölött összesűrítettem. Hamar megvan, finom. Másnap lehet szeletelni.
Sport szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!