Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Stollwerck - szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Hozzávalók

Tésztához:

1 tojás
5 dkg margarin
15 dkg cukor
35 dkg liszt
kb. 0,5 dl tej

Krémhez:

5-6 evőkanál kristálycukor
3,5 dl tej
15 dkg porcukor
5 evőkanál liszt
25 dkg margarin

Tetejére:

Dr. Oetker Dekorcukrok
vagy
3 evőkanál kristálycukor karamellizálva
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojást, a margarint és a cukrot összekeverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és annyi tejet, hogy linzerszerű tésztát kapjunk. Jól összedolgozzuk, majd 4 részre osztjuk. Közepes méretű tepsi nagyságúra egyenként kinyújtjuk. A tepsi hátoldalán, előmelegített 180 fokos sütőben kb. 10-10 perc alatt világosra sütjük a lapokat.
A krémhez a kristálycukrot felolvasztjuk, karamellizáljuk, majd felöntjük fél dl felforralt tejjel.
A porcukrot simára keverjük a liszttel, a vaníliás cukorral és a maradék tejjel. Együtt forralni kezdjük, majd hozzávegyítjük a karamellás tejet is. Miután besűrűsödött, langyosra hűtjük. Hozzákeverjük a margarint és azonnal a lapok közé töltjük (a tetejére is ez kerül).
Hűtőbe tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak. Közben elkészítjük a karamellt.
A 3 evőkanál kristálycukrot megolvasztjuk, s mikor halványbarna, vékonyan sütőpapírra simítjuk. Ha teljesen megszilárdult, durvára törjük, és a sütemény tetejére szórjuk, majd felszeleteljük.
Finom és kiadós sütemény!
Stollwerck - szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
62 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!