Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Stollwerck - szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

1 tojás
5 dkg margarin
15 dkg cukor
35 dkg liszt
kb. 0,5 dl tej

Krémhez:

5-6 evőkanál kristálycukor
3,5 dl tej
15 dkg porcukor
5 evőkanál liszt
25 dkg margarin

Tetejére:

Dr. Oetker Dekorcukrok
vagy
3 evőkanál kristálycukor karamellizálva
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojást, a margarint és a cukrot összekeverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és annyi tejet, hogy linzerszerű tésztát kapjunk. Jól összedolgozzuk, majd 4 részre osztjuk. Közepes méretű tepsi nagyságúra egyenként kinyújtjuk. A tepsi hátoldalán, előmelegített 180 fokos sütőben kb. 10-10 perc alatt világosra sütjük a lapokat.
A krémhez a kristálycukrot felolvasztjuk, karamellizáljuk, majd felöntjük fél dl felforralt tejjel.
A porcukrot simára keverjük a liszttel, a vaníliás cukorral és a maradék tejjel. Együtt forralni kezdjük, majd hozzávegyítjük a karamellás tejet is. Miután besűrűsödött, langyosra hűtjük. Hozzákeverjük a margarint és azonnal a lapok közé töltjük (a tetejére is ez kerül).
Hűtőbe tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak. Közben elkészítjük a karamellt.
A 3 evőkanál kristálycukrot megolvasztjuk, s mikor halványbarna, vékonyan sütőpapírra simítjuk. Ha teljesen megszilárdult, durvára törjük, és a sütemény tetejére szórjuk, majd felszeleteljük.
Finom és kiadós sütemény!
Stollwerck - szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
61 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!