
Stollwerck - szelet


Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
A krémhez a kristálycukrot felolvasztjuk, karamellizáljuk, majd felöntjük fél dl felforralt tejjel.
A porcukrot simára keverjük a liszttel, a vaníliás cukorral és a maradék tejjel. Együtt forralni kezdjük, majd hozzávegyítjük a karamellás tejet is. Miután besűrűsödött, langyosra hűtjük. Hozzákeverjük a margarint és azonnal a lapok közé töltjük (a tetejére is ez kerül).
Hűtőbe tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak. Közben elkészítjük a karamellt.
A 3 evőkanál kristálycukrot megolvasztjuk, s mikor halványbarna, vékonyan sütőpapírra simítjuk. Ha teljesen megszilárdult, durvára törjük, és a sütemény tetejére szórjuk, majd felszeleteljük.
Finom és kiadós sütemény!


Stollwerck - szelet
Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A krémhez a kristálycukrot felolvasztjuk, karamellizáljuk, majd felöntjük fél dl felforralt tejjel.
A porcukrot simára keverjük a liszttel, a vaníliás cukorral és a maradék tejjel. Együtt forralni kezdjük, majd hozzávegyítjük a karamellás tejet is. Miután besűrűsödött, langyosra hűtjük. Hozzákeverjük a margarint és azonnal a lapok közé töltjük (a tetejére is ez kerül).
Hűtőbe tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak. Közben elkészítjük a karamellt.
A 3 evőkanál kristálycukrot megolvasztjuk, s mikor halványbarna, vékonyan sütőpapírra simítjuk. Ha teljesen megszilárdult, durvára törjük, és a sütemény tetejére szórjuk, majd felszeleteljük.
Finom és kiadós sütemény!

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?