Stollwerck - szelet
Hozzávalók
Tésztához:
1 tojás
5 dkg margarin
15 dkg cukor
35 dkg liszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
kb. 0,5 dl tej
Krémhez:
5-6 evőkanál kristálycukor
3,5 dl tej
15 dkg porcukor
1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
5 evőkanál liszt
25 dkg margarin
Tetejére:
Dr. Oetker Dekorcukrok
vagy
3 evőkanál kristálycukor karamellizálva
Elkészítés
Elkészítés
A tojást, a margarint és a cukrot összekeverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és annyi tejet, hogy linzerszerű tésztát kapjunk. Jól összedolgozzuk, majd 4 részre osztjuk. Közepes méretű tepsi nagyságúra egyenként kinyújtjuk. A tepsi hátoldalán, előmelegített 180 fokos sütőben kb. 10-10 perc alatt világosra sütjük a lapokat.
A krémhez a kristálycukrot felolvasztjuk, karamellizáljuk, majd felöntjük fél dl felforralt tejjel.
A porcukrot simára keverjük a liszttel, a vaníliás cukorral és a maradék tejjel. Együtt forralni kezdjük, majd hozzávegyítjük a karamellás tejet is. Miután besűrűsödött, langyosra hűtjük. Hozzákeverjük a margarint és azonnal a lapok közé töltjük (a tetejére is ez kerül).
Hűtőbe tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak. Közben elkészítjük a karamellt.
A 3 evőkanál kristálycukrot megolvasztjuk, s mikor halványbarna, vékonyan sütőpapírra simítjuk. Ha teljesen megszilárdult, durvára törjük, és a sütemény tetejére szórjuk, majd felszeleteljük.
Finom és kiadós sütemény!
A krémhez a kristálycukrot felolvasztjuk, karamellizáljuk, majd felöntjük fél dl felforralt tejjel.
A porcukrot simára keverjük a liszttel, a vaníliás cukorral és a maradék tejjel. Együtt forralni kezdjük, majd hozzávegyítjük a karamellás tejet is. Miután besűrűsödött, langyosra hűtjük. Hozzákeverjük a margarint és azonnal a lapok közé töltjük (a tetejére is ez kerül).
Hűtőbe tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak. Közben elkészítjük a karamellt.
A 3 evőkanál kristálycukrot megolvasztjuk, s mikor halványbarna, vékonyan sütőpapírra simítjuk. Ha teljesen megszilárdult, durvára törjük, és a sütemény tetejére szórjuk, majd felszeleteljük.
Finom és kiadós sütemény!
Kedvencnek jelölöm
Stollwerck - szelet
Hozzávalók
Tésztához:
1 tojás
5 dkg margarin
15 dkg cukor
35 dkg liszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
kb. 0,5 dl tej
Krémhez:
5-6 evőkanál kristálycukor
3,5 dl tej
15 dkg porcukor
1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
5 evőkanál liszt
25 dkg margarin
Tetejére:
Dr. Oetker Dekorcukrok
vagy
3 evőkanál kristálycukor karamellizálva
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tojást, a margarint és a cukrot összekeverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és annyi tejet, hogy linzerszerű tésztát kapjunk. Jól összedolgozzuk, majd 4 részre osztjuk. Közepes méretű tepsi nagyságúra egyenként kinyújtjuk. A tepsi hátoldalán, előmelegített 180 fokos sütőben kb. 10-10 perc alatt világosra sütjük a lapokat.
A krémhez a kristálycukrot felolvasztjuk, karamellizáljuk, majd felöntjük fél dl felforralt tejjel.
A porcukrot simára keverjük a liszttel, a vaníliás cukorral és a maradék tejjel. Együtt forralni kezdjük, majd hozzávegyítjük a karamellás tejet is. Miután besűrűsödött, langyosra hűtjük. Hozzákeverjük a margarint és azonnal a lapok közé töltjük (a tetejére is ez kerül).
Hűtőbe tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak. Közben elkészítjük a karamellt.
A 3 evőkanál kristálycukrot megolvasztjuk, s mikor halványbarna, vékonyan sütőpapírra simítjuk. Ha teljesen megszilárdult, durvára törjük, és a sütemény tetejére szórjuk, majd felszeleteljük.
Finom és kiadós sütemény!
A krémhez a kristálycukrot felolvasztjuk, karamellizáljuk, majd felöntjük fél dl felforralt tejjel.
A porcukrot simára keverjük a liszttel, a vaníliás cukorral és a maradék tejjel. Együtt forralni kezdjük, majd hozzávegyítjük a karamellás tejet is. Miután besűrűsödött, langyosra hűtjük. Hozzákeverjük a margarint és azonnal a lapok közé töltjük (a tetejére is ez kerül).
Hűtőbe tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak. Közben elkészítjük a karamellt.
A 3 evőkanál kristálycukrot megolvasztjuk, s mikor halványbarna, vékonyan sütőpapírra simítjuk. Ha teljesen megszilárdult, durvára törjük, és a sütemény tetejére szórjuk, majd felszeleteljük.
Finom és kiadós sütemény!


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?