
Süti nyalóka


Hozzávalók
Süti nyalóka
díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés
Miután kihűlt, mártsuk a hurkapálcát kevés olvasztott csokiba, és ne túl mélyen szúrjuk egy kisebb sütigolyóba. (kisebb dió méret) Ez a csoki fogja rögzíteni a golyót a pálcikán. Ezt követően tegyük vissza hűtőbe, dermedni. Ha megdermedt, mártsuk a golyókat csokiba, és míg olvadt a csoki, addig díszítsük. Ezt követően ismételten dermesszük hűtőszekrényben.
Tárolás
Alternatív elkészítés
Én a rögzítésre virág oázist használok, amit kertészeti áruházakban lehet kapni. Többszöri felhasználásra jó.
Cukrászati boltokban lehet kapni színes csokoládét, vagy fehér csoki színezésére alkalmas olajos bázisú ételszínezéket, így alkalomhoz illő színnel vonhatjuk be a süti nyalókákat.



Süti nyalóka
Hozzávalók
Süti nyalóka
díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Miután kihűlt, mártsuk a hurkapálcát kevés olvasztott csokiba, és ne túl mélyen szúrjuk egy kisebb sütigolyóba. (kisebb dió méret) Ez a csoki fogja rögzíteni a golyót a pálcikán. Ezt követően tegyük vissza hűtőbe, dermedni. Ha megdermedt, mártsuk a golyókat csokiba, és míg olvadt a csoki, addig díszítsük. Ezt követően ismételten dermesszük hűtőszekrényben.
Tárolás
Alternatív elkészítés
Én a rögzítésre virág oázist használok, amit kertészeti áruházakban lehet kapni. Többszöri felhasználásra jó.
Cukrászati boltokban lehet kapni színes csokoládét, vagy fehér csoki színezésére alkalmas olajos bázisú ételszínezéket, így alkalomhoz illő színnel vonhatjuk be a süti nyalókákat.


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?