Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Süti nyalóka

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Süti nyalóka

50 dkg darált keksz
2 dl víz
25 dkg porcukor
25 dkg Rama
csokoládé

díszítéshez:

cukorgyöngy, vagy más dekor cukor
nyalóka pálcika vagy hurkapálcika
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A darált kekszet összekeverjük a víz, porcukor, keserű kakaópor, és a Rama összefőzött keverékével.
Miután kihűlt, mártsuk a hurkapálcát kevés olvasztott csokiba, és ne túl mélyen szúrjuk egy kisebb sütigolyóba. (kisebb dió méret) Ez a csoki fogja rögzíteni a golyót a pálcikán. Ezt követően tegyük vissza hűtőbe, dermedni. Ha megdermedt, mártsuk a golyókat csokiba, és míg olvadt a csoki, addig díszítsük. Ezt követően ismételten dermesszük hűtőszekrényben.

Tárolás

Szobahőmérsékleten több napig eláll.

Alternatív elkészítés

Ha a csoki nem olvad elég folyékonyra, akkor kevés olíva olajat, étolajat tehetsz bele. (a csoki olajos bázisban keveredik) Semmiképp ne vajat, mert az összekapja.
Én a rögzítésre virág oázist használok, amit kertészeti áruházakban lehet kapni. Többszöri felhasználásra jó.
Cukrászati boltokban lehet kapni színes csokoládét, vagy fehér csoki színezésére alkalmas olajos bázisú ételszínezéket, így alkalomhoz illő színnel vonhatjuk be a süti nyalókákat.
Süti nyalóka Süti nyalóka

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
38 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!