
Sütőtök torta citrom krémmel


Hozzávalók
Sütőtök torta citrom krémmel
Krémhez:
Elkészítés
Elkészítés
A 2 tojást és a cukrot kézi habverővel kicsit felhabosítom, hozzáadom a kefirt, a szőlőmag olajat, a sütőtökpürét. Reszelt citromhéjjal ízesítem.
Kimérem a lisztet, beleteszem a sütőport, majd gyors mozdulatokkal a tökös péphez keverem. Nem kell teljesen simára dolgozni, az sem baj, ha kis lisztcsomók maradnak benne.
Kivajazott, lisztezett tortaformába öntöm, és előmelegített sütőben, közepes lángon (kb. 200 fokon) 30-35 perc alatt készre sütöm. (tűpróba, de nehogy kiszárítsd!!!)
Ha kihűlt különböző krémekkel, de akár lekvárral is megtöltheted.
A krém:
2 egész citrom levét feltöltöm hideg vízzel úgy, hogy 2 dl legyen. Ehhez hozzákeverek 2 nagy evőkanál lisztet, majd sűrűre főzöm. Amíg kihűl a massza, 20 dkg margarint 15 dkg barna cukorral habosra keverek, vaníliával, reszelt citromhéjjal ízesítem, majd apránként a hideg citromos anyaghoz adagolom. Fordítva nem jó, mert csomós lesz!
A kihűlt tortát megtöltöm, kívülről is bekenem, majd megszórom mandulaforgáccsal. Nyami!!!
Jó étvágyat!
Alternatív elkészítés


Sütőtök torta citrom krémmel
Hozzávalók
Sütőtök torta citrom krémmel
Krémhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A 2 tojást és a cukrot kézi habverővel kicsit felhabosítom, hozzáadom a kefirt, a szőlőmag olajat, a sütőtökpürét. Reszelt citromhéjjal ízesítem.
Kimérem a lisztet, beleteszem a sütőport, majd gyors mozdulatokkal a tökös péphez keverem. Nem kell teljesen simára dolgozni, az sem baj, ha kis lisztcsomók maradnak benne.
Kivajazott, lisztezett tortaformába öntöm, és előmelegített sütőben, közepes lángon (kb. 200 fokon) 30-35 perc alatt készre sütöm. (tűpróba, de nehogy kiszárítsd!!!)
Ha kihűlt különböző krémekkel, de akár lekvárral is megtöltheted.
A krém:
2 egész citrom levét feltöltöm hideg vízzel úgy, hogy 2 dl legyen. Ehhez hozzákeverek 2 nagy evőkanál lisztet, majd sűrűre főzöm. Amíg kihűl a massza, 20 dkg margarint 15 dkg barna cukorral habosra keverek, vaníliával, reszelt citromhéjjal ízesítem, majd apránként a hideg citromos anyaghoz adagolom. Fordítva nem jó, mert csomós lesz!
A kihűlt tortát megtöltöm, kívülről is bekenem, majd megszórom mandulaforgáccsal. Nyami!!!
Jó étvágyat!
Alternatív elkészítés

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?