Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sütőtök torta citrom krémmel

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Sütőtök torta citrom krémmel

2 egész tojás
15 dkg barna cukor
2 dl kefir (vagy joghurt, ami éppen van)
1 dl szőlőmag olaj (vagy 10 dkg olvasztott margarin)
30 dkg sült sütőtök pürésítve
1 citrom reszelt héja
30 dkg fehér tönkölybúza liszt (vagy sima liszt)

Krémhez:

2 egész citrom leve
némi víz
2 ek liszt
20 dkg margarin
15 dkg barna cukor
vanília
reszelt citromhéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Azzal kezdem, hogy megsütök egy hatalmas, nagyobb darabokra vágott sütőtököt. Amikor már jó puha, és kihűlt, 30 dkg-os adagokra osztom. Egy tortához egy adagra lesz szükséged, a többi pedig költözhet a fagyasztóba, ahonnan bármikor előkaphatod, és hipp-hopp elkészítheted ezt a finomságot.
A 2 tojást és a cukrot kézi habverővel kicsit felhabosítom, hozzáadom a kefirt, a szőlőmag olajat, a sütőtökpürét. Reszelt citromhéjjal ízesítem.
Kimérem a lisztet, beleteszem a sütőport, majd gyors mozdulatokkal a tökös péphez keverem. Nem kell teljesen simára dolgozni, az sem baj, ha kis lisztcsomók maradnak benne.
Kivajazott, lisztezett tortaformába öntöm, és előmelegített sütőben, közepes lángon (kb. 200 fokon) 30-35 perc alatt készre sütöm. (tűpróba, de nehogy kiszárítsd!!!)
Ha kihűlt különböző krémekkel, de akár lekvárral is megtöltheted.
A krém:
2 egész citrom levét feltöltöm hideg vízzel úgy, hogy 2 dl legyen. Ehhez hozzákeverek 2 nagy evőkanál lisztet, majd sűrűre főzöm. Amíg kihűl a massza, 20 dkg margarint 15 dkg barna cukorral habosra keverek, vaníliával, reszelt citromhéjjal ízesítem, majd apránként a hideg citromos anyaghoz adagolom. Fordítva nem jó, mert csomós lesz!
A kihűlt tortát megtöltöm, kívülről is bekenem, majd megszórom mandulaforgáccsal. Nyami!!!
Jó étvágyat!

Alternatív elkészítés

Ebből a tésztából muffint is süthetsz.
Sütőtök torta citrom krémmel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!