Sütőtökös-fahéjas csavart kalács
Hozzávalók
Hozzávalók:
Továbbá:
Kenéshez:
Elkészítés
Elkészítés
A liszteket egy tálba öntjük a felfutott élesztővel, a maradék cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval, a szobahőmérsékletű margarinnal, a tojássárgájával.
Alaposan kidagasztjuk.
A tésztát két egyenlő részre vesszük. Az egyikhez hozzáadjuk a megsült, áttört sütőtököt, a fahéjat és lassan adagolva a 10 dkg lisztet, ha még túl lágy a tészta, tehetünk bele.
Mindkét tésztát kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztákat egyenként erősen lisztezett felületen vékonyra, téglalap alakúra kinyújtjuk.
A fehér tésztára ráfektetjük a sütőtököset, nyújtófával kicsit rásimítjuk és a hosszabbik oldaláról kezdve feltekerjük.
U alakba hajtjuk, majd a két szárát egymáson megtekerjük.
Egy hullámos szélű kalácsformát kikenünk kevéske olajjal, majd belefektetjük a kalácsot.
Kb. 40 percet még kelesztjük.
Egy tojássárgáját összekeverünk egy tk. tejjel és lekenjük a kalácsot.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 percig hőlégkeveréssel sütjük.
A sütőből kivéve lekenjük kevéske tejjel és konyharuhával letakarva kb. 10 percig hagyjuk pihenni.
Óvatosan kiborítjuk a formából.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Sütőtökös-fahéjas csavart kalács
Hozzávalók
Hozzávalók:
Továbbá:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A liszteket egy tálba öntjük a felfutott élesztővel, a maradék cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval, a szobahőmérsékletű margarinnal, a tojássárgájával.
Alaposan kidagasztjuk.
A tésztát két egyenlő részre vesszük. Az egyikhez hozzáadjuk a megsült, áttört sütőtököt, a fahéjat és lassan adagolva a 10 dkg lisztet, ha még túl lágy a tészta, tehetünk bele.
Mindkét tésztát kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztákat egyenként erősen lisztezett felületen vékonyra, téglalap alakúra kinyújtjuk.
A fehér tésztára ráfektetjük a sütőtököset, nyújtófával kicsit rásimítjuk és a hosszabbik oldaláról kezdve feltekerjük.
U alakba hajtjuk, majd a két szárát egymáson megtekerjük.
Egy hullámos szélű kalácsformát kikenünk kevéske olajjal, majd belefektetjük a kalácsot.
Kb. 40 percet még kelesztjük.
Egy tojássárgáját összekeverünk egy tk. tejjel és lekenjük a kalácsot.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 percig hőlégkeveréssel sütjük.
A sütőből kivéve lekenjük kevéske tejjel és konyharuhával letakarva kb. 10 percig hagyjuk pihenni.
Óvatosan kiborítjuk a formából.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?