Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sütőtökös-fahéjas csavart kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

50 dkg liszt
10 dkg rétesliszt
3 dl tej
2,5 dkg élesztő
3 ek. cukor
1 kk. só
5 dkg margarin
1 tojássárgája

Továbbá:

15 dkg sült sütőtökpüré
2 tk. fahéj
Kb. 10 dkg liszt

Kenéshez:

1 tojássárgája+ kk. tej
2 ek. tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek. cukorral.
A liszteket egy tálba öntjük a felfutott élesztővel, a maradék cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval, a szobahőmérsékletű margarinnal, a tojássárgájával.
Alaposan kidagasztjuk.
A tésztát két egyenlő részre vesszük. Az egyikhez hozzáadjuk a megsült, áttört sütőtököt, a fahéjat és lassan adagolva a 10 dkg lisztet, ha még túl lágy a tészta, tehetünk bele.
Mindkét tésztát kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztákat egyenként erősen lisztezett felületen vékonyra, téglalap alakúra kinyújtjuk.
A fehér tésztára ráfektetjük a sütőtököset, nyújtófával kicsit rásimítjuk és a hosszabbik oldaláról kezdve feltekerjük.
U alakba hajtjuk, majd a két szárát egymáson megtekerjük.
Egy hullámos szélű kalácsformát kikenünk kevéske olajjal, majd belefektetjük a kalácsot.
Kb. 40 percet még kelesztjük.
Egy tojássárgáját összekeverünk egy tk. tejjel és lekenjük a kalácsot.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 percig hőlégkeveréssel sütjük.
A sütőből kivéve lekenjük kevéske tejjel és konyharuhával letakarva kb. 10 percig hagyjuk pihenni.
Óvatosan kiborítjuk a formából.

Tálalás

Kb. 10-13 szelet kalács.

Tárolás

Légmentesen elzárt helyen sokáig puha marad.

Alternatív elkészítés

Ha kihűlt, könnyebben szeletelhető.
Sütőtökös-fahéjas csavart kalács Sütőtökös-fahéjas csavart kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!