Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sütőtökös pite

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Sütőtökös pite

1 adag sületlen pitetészta (ld. a recepjeimnél)

A tölteléknél:

2 tojás
100 g cukor
1 tk. őrölt fahéj
1/2 tk. só
1/2 tk. őrölt gyömbér
1/8 tk. őrölt szegfűszeg
1/8 tk. őrölt szerecsendió
425 g sütőtökpüré
340 ml cukrozatlan sűrített tej v. tejszín

A tálaláshoz:

125 ml tejszín
1 ek. porcukor
1/4 tk. őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőt melegítsük elő 220°C-ra. Készítsük el a pitetésztát a leírtak alapján. Helyezzük egy 23 cm-es piteformába a kinyújtott tésztát, de ne süssük elő.

Elkészítés

A töltelékhez verjük fel kissé a tojásokat egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót is és keverjük sima krémmé.
A piteformát helyezzük egy tepsire és a tölteléket öntsük a még nyers tésztára. A tészta széleit fedjük le alufóliadarabokkal, Így akadályozzuk meg a túlzott barnulást.
Tegyük be a sütőbe és süssük 15 percig, majd csökkentsük a hőmérsékletet 180°C-ra és további 45 percig süssük. A sütés vége előtt 15 perccel távolítsuk el a fóliát. Akkor van kész, ha egy kést beleszúrva a közepébe, az tisztán jön ki.
Hagyjuk egy rácson kihűlni, majd tegyük hűtőbe legalább 4 órára, vagy egy éjszakára.
A tálaláshoz verjük habbá a tejszínt, a fahéjjal és a cukorral.

Tárolás

Hűtőben tálaljuk.

Alternatív elkészítés

Igazi amerikai, őszi édesség.
A tökpüréhez a tököt vágjuk nagyobb darabokra és fektessük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire a héjukkal felfelé. Tegyük a tepsit egy 180°C-os sütőbe és süssük 45 percig, vagy amíg a tök teljesen megpuhul. Hűtsük ki, majd a tök húsát a héjából kikaparva pürésítsük. Tegyük a pürét egy konyharuhával bélelt szűrőbe és hagyjuk egy óráig csöpögni. Így nem lesz túl lágy a pite tölteléke. Ha kicsöpögött a felesleges víz mérjük ki a megfelelő mennyiséget.
Sütőtökös pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!