
Sütőtökös pite


Hozzávalók
Sütőtökös pite
A tölteléknél:
A tálaláshoz:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A piteformát helyezzük egy tepsire és a tölteléket öntsük a még nyers tésztára. A tészta széleit fedjük le alufóliadarabokkal, Így akadályozzuk meg a túlzott barnulást.
Tegyük be a sütőbe és süssük 15 percig, majd csökkentsük a hőmérsékletet 180°C-ra és további 45 percig süssük. A sütés vége előtt 15 perccel távolítsuk el a fóliát. Akkor van kész, ha egy kést beleszúrva a közepébe, az tisztán jön ki.
Hagyjuk egy rácson kihűlni, majd tegyük hűtőbe legalább 4 órára, vagy egy éjszakára.
A tálaláshoz verjük habbá a tejszínt, a fahéjjal és a cukorral.
Tárolás
Alternatív elkészítés
A tökpüréhez a tököt vágjuk nagyobb darabokra és fektessük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire a héjukkal felfelé. Tegyük a tepsit egy 180°C-os sütőbe és süssük 45 percig, vagy amíg a tök teljesen megpuhul. Hűtsük ki, majd a tök húsát a héjából kikaparva pürésítsük. Tegyük a pürét egy konyharuhával bélelt szűrőbe és hagyjuk egy óráig csöpögni. Így nem lesz túl lágy a pite tölteléke. Ha kicsöpögött a felesleges víz mérjük ki a megfelelő mennyiséget.


Sütőtökös pite
Hozzávalók
Sütőtökös pite
A tölteléknél:
A tálaláshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A piteformát helyezzük egy tepsire és a tölteléket öntsük a még nyers tésztára. A tészta széleit fedjük le alufóliadarabokkal, Így akadályozzuk meg a túlzott barnulást.
Tegyük be a sütőbe és süssük 15 percig, majd csökkentsük a hőmérsékletet 180°C-ra és további 45 percig süssük. A sütés vége előtt 15 perccel távolítsuk el a fóliát. Akkor van kész, ha egy kést beleszúrva a közepébe, az tisztán jön ki.
Hagyjuk egy rácson kihűlni, majd tegyük hűtőbe legalább 4 órára, vagy egy éjszakára.
A tálaláshoz verjük habbá a tejszínt, a fahéjjal és a cukorral.
Tárolás
Alternatív elkészítés
A tökpüréhez a tököt vágjuk nagyobb darabokra és fektessük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire a héjukkal felfelé. Tegyük a tepsit egy 180°C-os sütőbe és süssük 45 percig, vagy amíg a tök teljesen megpuhul. Hűtsük ki, majd a tök húsát a héjából kikaparva pürésítsük. Tegyük a pürét egy konyharuhával bélelt szűrőbe és hagyjuk egy óráig csöpögni. Így nem lesz túl lágy a pite tölteléke. Ha kicsöpögött a felesleges víz mérjük ki a megfelelő mennyiséget.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?