
Szalámis-szalonnás pizza


Hozzávalók
Tésztához:
Tepsihez:
Szószhoz:
Feltéthez:
Elkészítés
Előkészítés
A tepsit kikenjük, kilisztezzük.
Elkészítés
A megkelt tésztát a tepsibe rakjuk, és szépen szétnyomkodjuk a tepsi széle felé, picike peremet (kb. 0,5 cm) készítve.
Amíg a szószt elkészítjük, addig is kel még a tészta.
A szalonnát zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a szalámit, a hagymát, és még kicsit pirítjuk.
Ráöntjük a paradicsomot, megszórjuk egy kis oregánóval. 2 ek. liszttel még kicsit besűrítjük, levesszük a tűzről.
A tészta tetején egyenletesen eloszlatjuk, rárakjuk a kolbász karikákat, megszórjuk a kukoricával, ráreszeljük a sajtot.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.
Tárolás


Szalámis-szalonnás pizza
Hozzávalók
Tésztához:
Tepsihez:
Szószhoz:
Feltéthez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A tepsit kikenjük, kilisztezzük.
Elkészítés
A megkelt tésztát a tepsibe rakjuk, és szépen szétnyomkodjuk a tepsi széle felé, picike peremet (kb. 0,5 cm) készítve.
Amíg a szószt elkészítjük, addig is kel még a tészta.
A szalonnát zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a szalámit, a hagymát, és még kicsit pirítjuk.
Ráöntjük a paradicsomot, megszórjuk egy kis oregánóval. 2 ek. liszttel még kicsit besűrítjük, levesszük a tűzről.
A tészta tetején egyenletesen eloszlatjuk, rárakjuk a kolbász karikákat, megszórjuk a kukoricával, ráreszeljük a sajtot.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.
Tárolás

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?