Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szalámis-szalonnás pizza

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

0,5 kg liszt
2,5 dkg élesztő
2,5 dl tej
1 ek. cukor
1 kk. só

Tepsihez:

zsír
liszt

Szószhoz:

2 fej vöröshagyma (nagy)
2 dl sűrített paradicsom
csipet oregánó
2 ek. liszt

Feltéthez:

15 dkg száraz szalámi
15 dkg húsos szalonna
20 dkg lecsókolbász
1 doboz kukorica
15 dkg sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A szalámit, a szalonnát kockákra vágjuk. A lecsókolbászt felkarikázzuk. A hagymákat apróra kockázzuk.
A tepsit kikenjük, kilisztezzük.

Elkészítés

Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, amihez hozzáadjuk a cukrot. A lisztet egy tálba tesszük, és hozzáöntjük az élesztős tejet, a sót. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen egy órát kelesztjük. A sütőt előmelegítjük.
A megkelt tésztát a tepsibe rakjuk, és szépen szétnyomkodjuk a tepsi széle felé, picike peremet (kb. 0,5 cm) készítve.
Amíg a szószt elkészítjük, addig is kel még a tészta.
A szalonnát zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a szalámit, a hagymát, és még kicsit pirítjuk.
Ráöntjük a paradicsomot, megszórjuk egy kis oregánóval. 2 ek. liszttel még kicsit besűrítjük, levesszük a tűzről.
A tészta tetején egyenletesen eloszlatjuk, rárakjuk a kolbász karikákat, megszórjuk a kukoricával, ráreszeljük a sajtot.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.

Tárolás

Légmentesen elzárva tárolandó.
Szalámis-szalonnás pizza

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
37 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!