
Szatmári szilvatorta


Hozzávalók
Alap:
Krém:
Ezenkívül:
Elkészítés
Elkészítés
A krémhez a szilvát a fahéjjal, vízzel és cukorral feltesszük főni. Ha már megfőtt, kellően puha a szilva is, akkor pudinggal besűrítjük és teljesen kihűtjük. Ha kihűlt összekeverjük a felvert tejszínhabbal.
Tortakeretbe tesszük az egyik kakaós lapot, arra kevés krémet, arra a csokis-marcipán kört, és még krémet. Rátesszük a másik lapot és pár órát hűtőben dermesztjük. Dermesztés utána óvatosan levesszük róla a keretet, sima tejszínnel körbe kenjük az oldalát és panírozzuk vagy csokidarával (ezzel a legjobb) vagy csokis keksz morzsával, a lényeg, hogy sötét legyen az oldala is. A maradék csokis marcipánt vékonyan felkarikázzuk. A felső lapot bevonjuk étcsokival. Ha megdermedt a tetején a csoki, annyi tejszínhabrózsát nyomunk, ahány szeletet szeretnénk a tortából, és mindegyik rózsa tetejére teszünk egy karika csokis-marcipánt.
Tárolás
Alternatív elkészítés



Szatmári szilvatorta
Hozzávalók
Alap:
Krém:
Ezenkívül:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A krémhez a szilvát a fahéjjal, vízzel és cukorral feltesszük főni. Ha már megfőtt, kellően puha a szilva is, akkor pudinggal besűrítjük és teljesen kihűtjük. Ha kihűlt összekeverjük a felvert tejszínhabbal.
Tortakeretbe tesszük az egyik kakaós lapot, arra kevés krémet, arra a csokis-marcipán kört, és még krémet. Rátesszük a másik lapot és pár órát hűtőben dermesztjük. Dermesztés utána óvatosan levesszük róla a keretet, sima tejszínnel körbe kenjük az oldalát és panírozzuk vagy csokidarával (ezzel a legjobb) vagy csokis keksz morzsával, a lényeg, hogy sötét legyen az oldala is. A maradék csokis marcipánt vékonyan felkarikázzuk. A felső lapot bevonjuk étcsokival. Ha megdermedt a tetején a csoki, annyi tejszínhabrózsát nyomunk, ahány szeletet szeretnénk a tortából, és mindegyik rózsa tetejére teszünk egy karika csokis-marcipánt.
Tárolás
Alternatív elkészítés


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?