Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szatmári szilvatorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Alap:

5 tojásos kakaós piskóta (félbevágva,2 lapra)

Krém:

17 dkg magozott szilva (felaprítva)
fahéj (ízlés szerint)
cukor (ízlés szerint)
kb. 3 dl víz
2,5 dl tejszín (habbá verve)

Ezenkívül:

kb. 1 csomag aszalt szilva
kevés vaj (kikeverve porcukorral és fahéjjal)
kb. 25-30 dkg étcsoki
2 dl tejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A töltelékhez a marcipánt vékonyra és hosszúra kinyújtjuk (nem nagyon kell szélesíteni, kb. annyira legyen széles, hogy aszalt szilvával együtt fel lehessen tekerni.) Vékonyan megkenjük a fahéjas vajkrémmel és jól megpakoljuk aszalt szilvával, utána az egészet feltekerjük. Egy kb. 15cm-s darabot levágunk belőle, ezt körnek meghajtjuk és étcsokiba mártjuk, félretesszük dermedni. A maradékot nem hajtjuk körnek csak így egyenesen mártjuk csokiba, és dermesztjük. A 2 dl tejszínt külön verjük fel habfixálóval és félretesszük.
A krémhez a szilvát a fahéjjal, vízzel és cukorral feltesszük főni. Ha már megfőtt, kellően puha a szilva is, akkor pudinggal besűrítjük és teljesen kihűtjük. Ha kihűlt összekeverjük a felvert tejszínhabbal.
Tortakeretbe tesszük az egyik kakaós lapot, arra kevés krémet, arra a csokis-marcipán kört, és még krémet. Rátesszük a másik lapot és pár órát hűtőben dermesztjük. Dermesztés utána óvatosan levesszük róla a keretet, sima tejszínnel körbe kenjük az oldalát és panírozzuk vagy csokidarával (ezzel a legjobb) vagy csokis keksz morzsával, a lényeg, hogy sötét legyen az oldala is. A maradék csokis marcipánt vékonyan felkarikázzuk. A felső lapot bevonjuk étcsokival. Ha megdermedt a tetején a csoki, annyi tejszínhabrózsát nyomunk, ahány szeletet szeretnénk a tortából, és mindegyik rózsa tetejére teszünk egy karika csokis-marcipánt.

Tárolás

Hűvös helyen.

Alternatív elkészítés

Kicsit lehet bonyolultnak tűnik, de nem az! Nagyon finom, és mutatós!
Szatmári szilvatorta Szatmári szilvatorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!