
Szederdzsem


Hozzávalók
Szederdzsem
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A gyümölcsöt egy szűrőbe téve folyó víz alatt többször átmossuk.
Egy edényben kézzel pürésítjük. (Ajánlott gumikesztyű használata, mert nagyon fog.)
Egy fém szűrőn átpasszírozzuk.
Feltesszük főni, ha felfő, mehet bele a cukor és a dzsemfix.
Újraforrástól számítva 3 percig főzzük, de kavargatva.
Ha elzártuk, mehet bele a tartósító.
Üvegekbe töltjük és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.
Tálalás
Tárolás


Szederdzsem
Hozzávalók
Szederdzsem
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A gyümölcsöt egy szűrőbe téve folyó víz alatt többször átmossuk.
Egy edényben kézzel pürésítjük. (Ajánlott gumikesztyű használata, mert nagyon fog.)
Egy fém szűrőn átpasszírozzuk.
Feltesszük főni, ha felfő, mehet bele a cukor és a dzsemfix.
Újraforrástól számítva 3 percig főzzük, de kavargatva.
Ha elzártuk, mehet bele a tartósító.
Üvegekbe töltjük és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.
Tálalás
Tárolás

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?