Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szederdzsem

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Szederdzsem

60 dkg szeder
20 dkg cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Két kisebb üveget jól kimosunk, lecsöpögtetjük.

Elkészítés

A szedrek szárát eltávolítjuk.
A gyümölcsöt egy szűrőbe téve folyó víz alatt többször átmossuk.
Egy edényben kézzel pürésítjük. (Ajánlott gumikesztyű használata, mert nagyon fog.)
Egy fém szűrőn átpasszírozzuk.
Feltesszük főni, ha felfő, mehet bele a cukor és a dzsemfix.
Újraforrástól számítva 3 percig főzzük, de kavargatva.
Ha elzártuk, mehet bele a tartósító.
Üvegekbe töltjük és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.

Tálalás

2 kisebb üvegnyi finomság.

Tárolás

Kamrában a polcon.
Szederdzsem

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!