Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szedres Polentatorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Szedres Polentatorta

10 dkg kukoricadara
2 dl víz
2 dl növényi tej
6 ek. nádcukor
1 csipet só
1 citrom reszelt héja
1 kiskanál őrölt szegfűszeg
5 dkg kókuszzsír
2 ek. szójajoghurt
3 dkg rizsliszt
2 dkg darált mandula
1 kk. szódabikarbóna
10-15 dkg szeder
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

10 x 25 cm püspökkenyér (őzgerinc) forma, ha szilikon nem kell kiolajozni.
A sütőt 180 'C melegítsük elő.

Elkészítés

A kukoricadarát egy edénybe tesszük és felöntjük a tejjel és a vízzel, feltesszük főni egy csipet sóval, lassú tűzön kevergetve egyre sűrűbb masszát kapunk, ekkor beleszórjuk a cukorral elkevert citromhéjat és a szegfűszeget. Levesszük a tűzről. Még melegen hozzádolgozzuk a kókuszzsírt és a szójajoghurtot, majd mikor már csak langyos belekeverjük a mandulás, sütőporos, szódabikarbónás rizslisztet.
A fele masszát a formába kanalazzuk és pár szem szedret szórunk rá majd a többi tésztát is a formába kanalazzuk és a maradék szedret elosztjuk a tetején. Kicsit belenyomkodjuk.
Előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük. ( a közepe kicsit ragacsos marad) kihűlés után szeleteljük.

Tálalás

12 szelet

Alternatív elkészítés

A recept gluténmentes, tojás -és laktózmentes :) Gyors, vega sütinek készült, bármilyen gyümölccsel finom.
Szedres Polentatorta Szedres Polentatorta Szedres Polentatorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!