Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szilvás Bécsi túrótorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

25 dkg liszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
10 dkg porcukor
10 dkg vaj
1 tojás

A töltelékhez:

20 dkg Angelo-szilva
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
4 tojás
50 dkg túró
6 ek. étkezési keményítő

Díszítésnek:

zöld pisztácia, vagy mandulaforgács
1 ek. barna nádcukor

Ezenkívül:

6 db 12 cm átmérőjű kivehető aljú piteforma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóit csipet sóval gyorsan összegyúrjuk robotgéppel. Fóliába csomagolva 30 percig hűtőbe tesszük. A szilvát megmossuk, és leszárítjuk. A mag köré vágunk, és szeletekre szedjük. Legvégén marad a mag. Szép közepes nagyságú Angelo szilvát vegyünk hozzá, és persze érettet, mert csak az eléggé édes. Ha ez nincs, akkor a hagyományos is megfelel, természetesen. A sütőt 200 c fokra előmelegítjük. A puha vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a tojásokat is hozzáadjuk, és a citrom héját. A túróval és a keményítővel alaposan kikeverjük. A tésztát gyorsan 3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd kibéleljük vele a piteformákat az oldalán is. Az aljukat villával megszurkáljuk. Beleöntjük a tölteléket, kirakjuk a szilvával, megszórjuk a pisztáciával, vagy mandulaforgáccsal, és a végén a barna cukrot a közepére, a szilvákra szórjuk. A sütőbe tesszük 180 fokon szép aranybarnára sütjük, 20 perc alatt. Ha nagyon barnulna, alufóliával letakarva még 10 percig sütjük. Ez inkább a nagyobb piteformában készült sütivel fordul elő, hiszen nem mindenkinek van kicsi formája. Ez a mennyiség két nagyobb 24 cm-es formához is elegendő.
Szilvás Bécsi túrótorta Szilvás Bécsi túrótorta Szilvás Bécsi túrótorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
49 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!