
Szilvás galette


Hozzávalók
Hozzávalók 4 főre:
A tésztához:
A töltelékhez:
Elkészítés
Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 170 fokra. Egy 20 cm-es piteformát előkészítünk, amelyiknek sima széle van. A tésztát kinyújtjuk 2-3 milliméter vastagságú kerek lappá. Tegyük a formába és szurkáljuk meg villával, majd szórjuk meg kekszmorzsával, és erre töltsük a töltelékkel úgy, hogy a tészta szélein 3 centis üres részt hagyunk: először kirakjuk a félbevágott szilvával, majd cukrozzuk, és a fűszert is rászórjuk. A kihagyott tésztát hajtogassuk rá a töltelékre úgy, hogy körben összecsippentgetjük. A végeredmény egy látványos, rusztikus sütemény lesz. Végül szórjuk rá a mandulapelyhet. Mehet is a sütőbe 20-25 percre.
Alternatív elkészítés




Szilvás galette
Hozzávalók
Hozzávalók 4 főre:
A tésztához:
A töltelékhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 170 fokra. Egy 20 cm-es piteformát előkészítünk, amelyiknek sima széle van. A tésztát kinyújtjuk 2-3 milliméter vastagságú kerek lappá. Tegyük a formába és szurkáljuk meg villával, majd szórjuk meg kekszmorzsával, és erre töltsük a töltelékkel úgy, hogy a tészta szélein 3 centis üres részt hagyunk: először kirakjuk a félbevágott szilvával, majd cukrozzuk, és a fűszert is rászórjuk. A kihagyott tésztát hajtogassuk rá a töltelékre úgy, hogy körben összecsippentgetjük. A végeredmény egy látványos, rusztikus sütemény lesz. Végül szórjuk rá a mandulapelyhet. Mehet is a sütőbe 20-25 percre.
Alternatív elkészítés



Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?