Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szilvás galette

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók 4 főre:

A tésztához:

20 dkg sima, fehér liszt
10 dkg hideg vaj
5 dkg porcukor
csipetnyi só
1 tojássárgája
1/2 citrom héja reszelve

A töltelékhez:

10 db szép érett nagy szilva
3-4 ek. evőkanál sötétbarna nádcukor
1 ek. kekszmorzsa
1 ek. mandulapehely
1 ek. almáspite fűszerkeverék (fahéj, kardamom, ánizs, szegfűszeg, gyömbér, citromhéj)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Összegyúrjuk a lisztet a lereszelt hideg vajjal, az egy evőkanálnyi cukorral és egy csipet sóval. Ha kell, adunk még hozzá egy-két evőkanál hideg vizet. Félórára hideg helyre tesszük. Közben a szilvát megmossuk, kimagozzuk, méretétől függően félbe vágjuk.
Melegítsd elő a sütőt 170 fokra. Egy 20 cm-es piteformát előkészítünk, amelyiknek sima széle van. A tésztát kinyújtjuk 2-3 milliméter vastagságú kerek lappá. Tegyük a formába és szurkáljuk meg villával, majd szórjuk meg kekszmorzsával, és erre töltsük a töltelékkel úgy, hogy a tészta szélein 3 centis üres részt hagyunk: először kirakjuk a félbevágott szilvával, majd cukrozzuk, és a fűszert is rászórjuk. A kihagyott tésztát hajtogassuk rá a töltelékre úgy, hogy körben összecsippentgetjük. A végeredmény egy látványos, rusztikus sütemény lesz. Végül szórjuk rá a mandulapelyhet. Mehet is a sütőbe 20-25 percre.

Alternatív elkészítés

A franciák nagy találmánya. Sokféleképpen variálhatjuk a tésztáját. Én így készítettem el, és garantáltan finom volt.
Szilvás galette Szilvás galette Szilvás galette

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
49 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!