Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szilvás gombóc kissé diétásan

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

1/2 kg főzött összetört burgonya
10-15 dkg tönkölybúza fehér liszt
1 csipet só
1 db tojás
1 evőkanál olíva olaj
4 db nagyobb szilva
3 kávéskanál gyümölcscukor
1 kávéskanál őrölt fahéj

Készen levő beleforgatva:

1 evőkanál olíva olaj
3 evőkanál korpás zsemlemorzsa
1 kávéskanál őrölt fahéj
3 kávéskanál gyümölcscukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Először a krumplit héjában megfőztem, egy villára szúrva meghámoztam, és összetörtem, Hűlni hagytam.
Ez alatt megmostam a szilvákat kimagoztam és 4 felé vágtam, majd az elkészített fahéjas gyümölcscukorba hempergettem.
Az 1 evőkanál olíva olajon a korpás zsemlemorzsámat megpirítottam.
Feltettem a vizet forrni kicsi sót tettem bele.
A kihűlt összetört burgonyához tettem először 10 dkg lisztet, sót, tojást, és 1 evőkanál olíva olajat összegyúrtam, de még kb. 5 dkg lisztet kellett hozzá tenni, hogy jó nyújtható tészta legyen. Kb. 1 cm vastagságra nyújtottam és 6 1/2- 7 cm kockákra vágtam.
Mindegyikre tettem fahéjas szilva darabot és összegömbölyítettem. Akkorra a víz is forrásban volt beleraktam, és a felszínre jövet után 2-3 perc után ki is szedtem. Lecsurgatva tettem a zsemlemorzsára, de a családom egy része csak fahéjas gyümölcscukorral kérte. 10 db lett zsemlemorzsás, és 6 db lett a fahéjas.

Alternatív elkészítés

Ezt a változatot most készítettem először, de ízlett a családomnak.

Személyes megjegyzés

Tönkölybúza fehér lisztel, és gyümölcscukorral, készült.
Szilvás gombóc kissé diétásan Szilvás gombóc kissé diétásan

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!