
Szilvás gombóc kissé diétásan


Hozzávalók
Tésztához:
Készen levő beleforgatva:
Elkészítés
Elkészítés
Ez alatt megmostam a szilvákat kimagoztam és 4 felé vágtam, majd az elkészített fahéjas gyümölcscukorba hempergettem.
Az 1 evőkanál olíva olajon a korpás zsemlemorzsámat megpirítottam.
Feltettem a vizet forrni kicsi sót tettem bele.
A kihűlt összetört burgonyához tettem először 10 dkg lisztet, sót, tojást, és 1 evőkanál olíva olajat összegyúrtam, de még kb. 5 dkg lisztet kellett hozzá tenni, hogy jó nyújtható tészta legyen. Kb. 1 cm vastagságra nyújtottam és 6 1/2- 7 cm kockákra vágtam.
Mindegyikre tettem fahéjas szilva darabot és összegömbölyítettem. Akkorra a víz is forrásban volt beleraktam, és a felszínre jövet után 2-3 perc után ki is szedtem. Lecsurgatva tettem a zsemlemorzsára, de a családom egy része csak fahéjas gyümölcscukorral kérte. 10 db lett zsemlemorzsás, és 6 db lett a fahéjas.
Alternatív elkészítés
Személyes megjegyzés



Szilvás gombóc kissé diétásan
Hozzávalók
Tésztához:
Készen levő beleforgatva:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Ez alatt megmostam a szilvákat kimagoztam és 4 felé vágtam, majd az elkészített fahéjas gyümölcscukorba hempergettem.
Az 1 evőkanál olíva olajon a korpás zsemlemorzsámat megpirítottam.
Feltettem a vizet forrni kicsi sót tettem bele.
A kihűlt összetört burgonyához tettem először 10 dkg lisztet, sót, tojást, és 1 evőkanál olíva olajat összegyúrtam, de még kb. 5 dkg lisztet kellett hozzá tenni, hogy jó nyújtható tészta legyen. Kb. 1 cm vastagságra nyújtottam és 6 1/2- 7 cm kockákra vágtam.
Mindegyikre tettem fahéjas szilva darabot és összegömbölyítettem. Akkorra a víz is forrásban volt beleraktam, és a felszínre jövet után 2-3 perc után ki is szedtem. Lecsurgatva tettem a zsemlemorzsára, de a családom egy része csak fahéjas gyümölcscukorral kérte. 10 db lett zsemlemorzsás, és 6 db lett a fahéjas.
Alternatív elkészítés
Személyes megjegyzés


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?