Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szilvás lepény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

30 dkg liszt
13 dkg vaj
2 db tojássárgája
5 dkg porcukor
1,5 dl kefír
2 dkg élesztő
1 csipet só

Töltelék:

60 dkg szilva (magozott)
10 dkg porcukor
1 kávéskanál fahéj (púpozott)
10 dkg dió (durvára törve)

Teteje:

5 db tojássárgája
10 dkg porcukor
5 ek tejföl
5 dkg zsemlemorzsa
1 citrom reszelt héja
5 dkg dió (durvára törve)
1 kávéskanál fahéj
7 db tojásfehérje
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1. A kefirt a porcukorral meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és néhány percig kelesztjük.
2. A lisztet, csipet sót, tojássárgáját, szobahőmérsékletű vajat és a megkelt élesztőt összekeverjük, és jól kidolgozzuk. 30 percig meleg helyen kelesztjük.
3. Amíg a tészta kel a szilvát kimagozzuk, a diót durvára törjük és összekeverjük a töltelék hozzávalóit (porcukor, fahéj, dió)
4. Ha megkelt a tésztánk, kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük, majd szép sorban elrendezzük rajta a szilvákat.
5. Előmelegített sütőbe rakjuk, majd 10 perc elteltével kivesszük és rászórjuk a dió, porcukor, fahéj keveréket, és visszarakjuk a sütőbe.
6. Amíg sül a tészta a tojássárgáját a porcukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, citromhéjat, fahéjat, zsemlemorzsát, durvára tört diót. Végül a keményre vert 7 tojásfehérjét is óvatosan hozzákeverjük a masszához.
7. Mikor már majdnem megsült a tésztánk ráöntjük a masszát és kb. még 10 percig sütjük. Vigyázzunk, ne égessük el a tetejét.
Ha megsült, résnyire nyitott ajtónál még 10 percig pihentessük, hogy ne essen össze.

Alternatív elkészítés

Én a kelt tésztákat mindig úgy sütöm, hogy egy kisebb edénybe vizet rakok a sütőbe, így magasabb könnyebb lesz a tészta. A szilvákat egymás mellé szép sorba raktam, egyiket a magházzal le a másikat magházzal felfelé.
Szilvás lepény Szilvás lepény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
123 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!