
Szilvás papucs


Hozzávalók
Szilvás papucs
Töltelék:
A tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
A tésztát nem pihentetem, hanem összegyúrás után kinyújtom 3-4mm-es re.
5-6 centis kis kockákat vágok, a közepébe egy kiskanál szilvalekvárt teszek, és átlósan két sarkot összefogok. A tetejét tojással lekenem.
Sütőpapiros sütőlapra teszem és 180 fokon 15-20 perc alatt megsütöm.
Én a szilvalekvárra egy kevés darált diót is szórtam.
Nagyon finom egyszerű sütemény.
Ebből a mennyiségből 30 darab lett.



Szilvás papucs
Hozzávalók
Szilvás papucs
Töltelék:
A tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tésztát nem pihentetem, hanem összegyúrás után kinyújtom 3-4mm-es re.
5-6 centis kis kockákat vágok, a közepébe egy kiskanál szilvalekvárt teszek, és átlósan két sarkot összefogok. A tetejét tojással lekenem.
Sütőpapiros sütőlapra teszem és 180 fokon 15-20 perc alatt megsütöm.
Én a szilvalekvárra egy kevés darált diót is szórtam.
Nagyon finom egyszerű sütemény.
Ebből a mennyiségből 30 darab lett.


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?