Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szilvás papucs

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Szilvás papucs

40 dkg liszt
20 dkg margarin
2 dkg élesztő
2 tojássárgája
2 kanál porcukor
1 kispohár tejföl
csipet só

Töltelék:

szilvalekvár
darált dió

A tetejére:

1 tojássárgája
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt a tejfölbe elkeverem és a többi hozzávalóval összedolgozom.
A tésztát nem pihentetem, hanem összegyúrás után kinyújtom 3-4mm-es re.
5-6 centis kis kockákat vágok, a közepébe egy kiskanál szilvalekvárt teszek, és átlósan két sarkot összefogok. A tetejét tojással lekenem.
Sütőpapiros sütőlapra teszem és 180 fokon 15-20 perc alatt megsütöm.
Én a szilvalekvárra egy kevés darált diót is szórtam.
Nagyon finom egyszerű sütemény.
Ebből a mennyiségből 30 darab lett.
Szilvás papucs Szilvás papucs

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
46 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!