Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szilvás rakott palacsinta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Szilvás rakott palacsinta

palacsintatészta kb. 20 dkg lisztből

Töltelék:

50 dkg magozott szilva
10 dkg cukor

Öntet:

2 tojás
5 dkg cukor
2,5 dl tejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A szilvát összefőzzük a cukorral és 0,5 dl vízzel pár percig, majd hozzákeverjük az 1 dl vízben elkevert pudingport, és sűrűsödésig főzzük.
Amíg hűl, a palacsintákat az ismert módon kisütjük.
A kész palacsintákat megtöltjük a szilvás töltelékkel, és feltekerve 3-4 darabra vágjuk, így állítjuk egy hőálló sütőtálba.
Az öntet hozzávalóit keverjük habosra, (nem kell a tejszínt felverni) és öntsük a palacsintákra, majd süssük 120 fokon 20 percig.

Alternatív elkészítés

Bármilyen gyümölccsel finom, és már kipróbáltam meggybefőttel, és barackkal is. Csodás!!
Szilvás rakott palacsinta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
36 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!