Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szivárvány szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Lapokhoz:

20 dkg liszt
5 dkg vaj
3 ek porcukor
1 db tojás
1 dl tej
15 ml piros ételfesték
15 ml zöld ételfesték

Piskótához:

8 db tojás
8 ek cukor
8 ek liszt

Krémhez:

4 dl gyümölcsös joghúrt
20 dkg porcukor
1 csomag eper puding
25 dkg margarin
3 dl tej
2 ek rum
2 dl habtejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Lapok:

Lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a többi alapanyagot.
Tejben felfuttatjuk a szalalkálit és ezt is hozzáadjuk. Jól összedolgozzuk és ketté vesszük. Egyik cipóba piros másik cipóba zöld ételfestéket adunk. Közepes tepsi hátán megsütjük külön-külön.

Piskóta:

4 db tojást ketté választjuk. Fehérjét kemény habbá verjük. Hozzáadjuk 4 ek cukrot és tovább keverjük. Beletesszük a tojások sárgáját és végül beleszitáljuk a 4 ek lisztet a sütőporral elkeverve.
2*4 tojásos piskótát sütünk akkora tepsibe mint a lapokat.

Krém:

Joghurtot langyosra melegítjük. Hideg tejben elkeverjük a pudingot. Langyos joghurthoz adjuk és addig főzzük amíg sűrű krémet kapunk. Teljesen kihűtjük. Margarint porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a rumot. Összekeverjük a joghurtos alaphoz, és beleforgatjuk a keményre felvert tejszínhabot.

Összeállítás:

Piskótára kenjük a krém egy részét. Erre jön a zöld lap, ismét krém, piskóta, krém és a piros lap. Pár órát állni hagyjuk, és szeletelhető.
Szivárvány szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
37 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!