Szivárványos gofri
Hozzávalók
Gofrisütőhöz:
Tésztához:
Tejszínhab-felhőkhöz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével kb. ½ - ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és röviden a középső fokozaton tejet keverünk hozzá. A tésztát 4 egyforma méretű adagra osztjuk, és kevés ételszínezékkel összekeverjük.
Sütés:
A gofrisütőt visszaállítjuk közepes hőmérsékletre, és olajjal megkenjük. Minden színből 1-1 evőkanál tésztát egymás után a gofrisütő közepére adagolunk, megsütjük, és egyesével sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Figyelmeztetés: Vegyük figyelembe a gofrisütő használati utasítását.
Tejszínhab-felhők:
Mindegyik gofriból kivágunk 2 szívet.
A habtejszínt keverőpohárba töltjük, és konyhai robotgéppel (habverő) a habfixálóval és a vanillincukorral keményre felverjük. A tejszínhabot evőkanállal a szivárványos gofrik szélén elosztjuk, majd dekorcsillagokkal megszórjuk.
A maradék tejszínhabbal és a gofriszívekkel tálaljuk.
Szivárványos gofri
Hozzávalók
kb. 6 darab elkészítéséhez
Gofrisütőhöz:
Tésztához:
Tejszínhab-felhőkhöz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével kb. ½ - ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és röviden a középső fokozaton tejet keverünk hozzá. A tésztát 4 egyforma méretű adagra osztjuk, és kevés ételszínezékkel összekeverjük.
Sütés:
A gofrisütőt visszaállítjuk közepes hőmérsékletre, és olajjal megkenjük. Minden színből 1-1 evőkanál tésztát egymás után a gofrisütő közepére adagolunk, megsütjük, és egyesével sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Figyelmeztetés: Vegyük figyelembe a gofrisütő használati utasítását.
Tejszínhab-felhők:
Mindegyik gofriból kivágunk 2 szívet.
A habtejszínt keverőpohárba töltjük, és konyhai robotgéppel (habverő) a habfixálóval és a vanillincukorral keményre felverjük. A tejszínhabot evőkanállal a szivárványos gofrik szélén elosztjuk, majd dekorcsillagokkal megszórjuk.
A maradék tejszínhabbal és a gofriszívekkel tálaljuk.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?