Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szivárványos torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

A lapokhoz:

12 tojás
60 dkg cukor
1 dl olaj
4 dl tej
72 dkg liszt

A fél tortához:

3 tojás
15 dkg cukor
pici olaj
1 dl tej
18 dkg liszt

A krémhez:

6 dl víz
1l hulala

A díszítéshez és a bevonáshoz:

5 dl hulala
Különböző ételfestékek
fondant
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A figurákat a virágokat már előre elkészítettem.

Elkészítés

Négy különböző színű lapot sütünk. Én sárga, piros, zöld és barna lapokat sütöttem! Egy laphoz 3 tojásfehérjét 6 dkg cukorral habbá verjük. A 3 tojássárgát 9 dkg cukorral, 1 dl tejjel, pici olajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Ehhez végül hozzákeverjük a fehérjehabot, kb. 35×40 cm-es lapot sütünk. A barna laphoz kakaóport használtam. A piros és a zöldhöz ételfestéket tettem a tojássárgás keverékbe.
A 4 tojásból készítünk egy 26 cm-es tortát, majd keresztbe és félbe elvágva megtöltjük. Ez lesz a szivárvány a torta tetején. Itt a krémet színezzük meg különböző színekre!
A lapokat összetöltjük és a megmaradt krémet szétosztjuk, hogy megszínezzük a félkör tortához.
A krémhez a pudingport kikeverjük a vízzel és hozzáadjuk a felvert hulalát.
A tortákat jól lehűtjük majd a fél liter felvert hulalával bevonjuk. Különböző figurákat készítünk, és ezzel díszítjük. A szivárványhoz és a széle díszítéshez különböző színre festett krémet, vagy ha nem maradt, akkor hulalát használunk.

Tálalás

Kb. 60 szelet

Tárolás

Hűtőben.
Szivárványos torta Szivárványos torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
103 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!