Szivárványos torta
Hozzávalók
A lapokhoz:
A fél tortához:
A krémhez:
A díszítéshez és a bevonáshoz:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A 4 tojásból készítünk egy 26 cm-es tortát, majd keresztbe és félbe elvágva megtöltjük. Ez lesz a szivárvány a torta tetején. Itt a krémet színezzük meg különböző színekre!
A lapokat összetöltjük és a megmaradt krémet szétosztjuk, hogy megszínezzük a félkör tortához.
A krémhez a pudingport kikeverjük a vízzel és hozzáadjuk a felvert hulalát.
A tortákat jól lehűtjük majd a fél liter felvert hulalával bevonjuk. Különböző figurákat készítünk, és ezzel díszítjük. A szivárványhoz és a széle díszítéshez különböző színre festett krémet, vagy ha nem maradt, akkor hulalát használunk.
Tálalás
Tárolás
Szivárványos torta
Hozzávalók
A díszítéshez és a bevonáshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A 4 tojásból készítünk egy 26 cm-es tortát, majd keresztbe és félbe elvágva megtöltjük. Ez lesz a szivárvány a torta tetején. Itt a krémet színezzük meg különböző színekre!
A lapokat összetöltjük és a megmaradt krémet szétosztjuk, hogy megszínezzük a félkör tortához.
A krémhez a pudingport kikeverjük a vízzel és hozzáadjuk a felvert hulalát.
A tortákat jól lehűtjük majd a fél liter felvert hulalával bevonjuk. Különböző figurákat készítünk, és ezzel díszítjük. A szivárványhoz és a széle díszítéshez különböző színre festett krémet, vagy ha nem maradt, akkor hulalát használunk.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?