Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szülinapi citromos torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

5 tojás
5 ek. cukor
5 ek. liszt

Krém:

7 dl tejszín
7 dl tejföl
5 citrom
1 tasak zselatin
25 dkg cukor
25 db babapiskóta

Díszíteni:

4 citrom
2 dl tejszín
citromfű
marcipán
színes szórócukrok
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Megsütjük a piskótát egy kb. 35 cm átmérőjű kapcsos formába. Mivel nekem nincs ekkora formám egy lábasban sütöttem meg. Miután kisült a piskóta, kiborítottam a lábasból, elmostam az edényt és kibéleltem folpackkal.
A zselatint beáztatom 1,5 dl vízbe, majd mikróban felolvasztom. A cukrot és a vaníliás cukrot egy nagy tálba öntöm, hozzáfacsarom a citromok levét és belereszelek 3 citrom héját. Alaposan elkeverem habverővel, majd hozzáadom a tejfölt és azzal is jól kikeverem. Hozzáöntöm a még langyos zselatint és elkeverem. A felvert tejszínt is beleforgatom a krémbe.
A krém felét a kibélelt lábasba öntöm, kirakom babapiskótával és ráöntöm a maradék krémet. Befedem a piskótakarikával és 2-3 órára hűtőbe teszem, míg megszilárdul.
Kiborítom a formából, lehúzom a folpackot majd tejszínhabbal körbekenem.
Kidíszítem.
Szülinapi citromos torta Szülinapi citromos torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
43 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!