
Szülinapi citromos torta


Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
Díszíteni:
Elkészítés
Elkészítés
A zselatint beáztatom 1,5 dl vízbe, majd mikróban felolvasztom. A cukrot és a vaníliás cukrot egy nagy tálba öntöm, hozzáfacsarom a citromok levét és belereszelek 3 citrom héját. Alaposan elkeverem habverővel, majd hozzáadom a tejfölt és azzal is jól kikeverem. Hozzáöntöm a még langyos zselatint és elkeverem. A felvert tejszínt is beleforgatom a krémbe.
A krém felét a kibélelt lábasba öntöm, kirakom babapiskótával és ráöntöm a maradék krémet. Befedem a piskótakarikával és 2-3 órára hűtőbe teszem, míg megszilárdul.
Kiborítom a formából, lehúzom a folpackot majd tejszínhabbal körbekenem.
Kidíszítem.



Szülinapi citromos torta
Hozzávalók
Krém:
Díszíteni:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A zselatint beáztatom 1,5 dl vízbe, majd mikróban felolvasztom. A cukrot és a vaníliás cukrot egy nagy tálba öntöm, hozzáfacsarom a citromok levét és belereszelek 3 citrom héját. Alaposan elkeverem habverővel, majd hozzáadom a tejfölt és azzal is jól kikeverem. Hozzáöntöm a még langyos zselatint és elkeverem. A felvert tejszínt is beleforgatom a krémbe.
A krém felét a kibélelt lábasba öntöm, kirakom babapiskótával és ráöntöm a maradék krémet. Befedem a piskótakarikával és 2-3 órára hűtőbe teszem, míg megszilárdul.
Kiborítom a formából, lehúzom a folpackot majd tejszínhabbal körbekenem.
Kidíszítem.


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?