Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán terrazzo torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

2 darab csatos tortaformához (kb. 20 cm Ø)

sütőpapír

Tésztához:

480 ml szójatej
3 teáskanál almaecet
500 g búzaliszt
1 teáskanál só
470 g cukor
120 g napraforgóolaj

Vajas krémhez:

400 g vegán vaj (pl. Alsan)
100 g porcukor

Meggyes réteghez:

350 ml meggylé
500 g mirelit meggy, felengedve és lecsöpögtetve (használhatunk 1 üveg meggybefőttet is)

Fondanthoz:

ételszínezékek: zöld, kék, narancssárga, piros, fekete és sárga
kevés porcukor a munkafelülethez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőformákat sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A szójatejet és az almaecetet tálban habverővel összekeverjük, és 10 percre félretesszük. Összekeverjük a lisztet, a sütőport, a kakaót, a szódabikarbónát és a sót, majd tálba szitáljuk. Belekeverjük a cukrot. Hozzáadjuk a besűrített szójatejet és az olajat, majd konyhai robotgéppel (habverő) röviden összekeverjük.
A tésztát a két csatos tortaformába egyenletesen elosztjuk, majd a formákat a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a tortákat megsütjük.

Sütési idő: kb. 50-55 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

Kivesszük a sütőből, fejtetőre fordítjuk, és sütőpapírral borított süteményrácson kb. 20 percig hűlni hagyjuk, majd visszafordítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém:
A vajas krémhez a vegán vajat, a porcukrot és a vanília pasztát konyhai robotgéppel (habverő) krémesre felverjük, és félretesszük.

Meggyréteg:
5 evőkanál meggylevet a keményítővel és vanillincukorral összekeverünk. A maradék gyümölcslevet edényben felforraljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről, belekeverjük a kikevert keményítőt, és kevergetés közben kb. ½ percig főzzük, majd óvatosan belekeverjük a meggyet.

Rétegezés:
A tortalapokat kivesszük a formákból, és mindkettőt egyszer vízszintesen átvágjuk. Az egyik lapot tortatálra tesszük, és elkenjük rajta a meggyzselé felét. Rátesszük a második lapot, és 3 evőkanál vajas krémmel megkenjük. A harmadik lapot is rátesszük, és elosztjuk rajta a maradék meggyet. Végül rátesszük a negyedik lapot, és finoman rányomjuk. A tortát legalább 2 órára hideg helyre tesszük.

Díszítés:
A tortát minden oldalról megkenjük a maradék vajas krémmel, és még egyszer kb. 30 percre hideg helyre tesszük.
A terrazzo-mintázathoz 6 egyforma méretű, egyenként 20 grammos fondantot kékre, sárgára, zöldre, pirosra, feketére és narancssárgára színezünk. A fehér fondantot porcukorral megszórt munkafelületen kerekre nyújtjuk (kb. 35 cm ø, 1 cm vastag). A színes fondantot nagyon kis darabokra tépkedjük vagy ollóval apróra vágjuk. A fehér fondant tetejére szükség esetén kevés vizet permetezünk, mivel időközben a felülete kissé megszáradhat, majd a színes fondantdarabokat elosztjuk rajta. Sütőpapírral befedjük, és sodrófával óvatosan kissé kinyújtjuk, hogy a színes darabok a fehér fondanton elvegyüljenek
A tortát befedjük a terrazzo fondanttetővel, és elsimítjuk rajta. Az éleket lent a tortatál irányába késsel kiegyenesítjük, és tálalásig hideg helyre tesszük.

Tipp:

Meggy helyett használhatunk almakompótot is, ilyenkor fűszerezzük fahéjjal és csillagánizzsal a különleges téli ízvilágért.
A Vegán terrazzo torta receptje 2 db 20 cm átmérőjű tortaformához elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!